SSK Hastanesi'nde yangın paniği

BURSA (İHA) - Bursa'da, 2. SSK Hastanesi'nin trafosunda çıkan yangın, paniğe sebep oldu. Hastanenin elektrikleri kesilince, yoğun bakım ünitesinde tedavi gören hastalar başka hastanelere sevk edildi. Acil Servis'e gelen yaralılar ise kapıdan geri çevrildi.

Edinilen bilgiye göre, dün gece 22.00 sıralarında Mimar Sinan Mahallesi'ndeki SSK Şevket Yılmaz Hastanesi'nin trafosu aşırı ısınmadan dolayı şase yaptı. Trafonun bulunduğu binadan dumanlar çıkmaya başladı. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ve itfaiye ekipleri, yoğun duman ve ısı sebebiyle bir süre binaya giremedi.

Reklam
Reklam

Trafo merkezinin bulunduğu binanın plastik kaplama olan çatısı itfaiye ve vatandaşlar tarafından çekiç ve su boruları ile kırılarak duman tahliye edilmeye çalışıldı. İtfaiye ekiplerinin yaklaşık 1.5 saat süren soğutma çalışmalarının ardından içeriye girmeyi başardığı trafo merkezindeki elektrik çıkış kablolarının tamamen yandığı tespit edildi.

Hastanedeki elektriklerin kesilmesi sebebiyle, hastane yöneticileri yoğun bakımdaki hastaların ambulanslarla başka hastanelere nakledilmesine karar verdi. Yataklı hastalar da yangından korkarak dışarı çıktılar. Bu arada, hastaneye gelen bir yaralı çocuğun Yüksek İhtisas Hastanesi'ne gitmesi tavsiye edildi. Acile gelen yaşlı bir adama ise doktorlar kameraların ışığının yardımıyla müdahale edebildi.

İtfaiye yetkilileri, trafoya fazla yüklenmeden dolayı ısınma yaşandığını ve yangın çıktığını bildirdiler.