SSK Sorgulaması için yapılması gerekenler

SSK Sorgulama işlemi e-Devlet Kapısından faydalanarak kolayca gerçekleştirilebiliyor. SSK Sorgulama sayesinde ne kadar gün sigortalı çalıştığınızı öğrenebilirsiniz.

Önceleri devlet dairelerinde uzun süreler boyunca sıra bekleyerek yapılan işlemler artık e-Devlet kapısından gerçekleştirilebiliyor. e-Devlet'ten alabileceğiniz hizmetlerden biri de SSK sorgulama işlemi. Vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumu'na gitmeden, internetin olduğu her yerden SSK sorgulama işlemini gerçekleştirebilecek. SSK sorgulama işlemini internetten yaparak, hiç vakit kaybetmeden, saat ve süre kısıtlaması olmadan, istediğiniz her an ve her yerden SSK sorgulama işlemini gerçekleştirebilir, hizmet alabilirsiniz. Üstelik e-Devlet'ten sadece SSK sorgulama işlemini değil, daha pek çok işlemi de gerçekleştirebilirsiniz. Peki SSK sorgulama işlemini nasıl yapacaksınız? İşte detaylar...

Reklam
Reklam

SSK sorgulama nasıl yapılır?

Hemen tüm vatandaşlar artık e-Devlet sistemini aktif olarak kullanıyor. e-Devlet Kapısından en fazla yapılan işlemlerden biri de SSK sorgulama işlemidir. Peki SSK sorgulamayı nasıl yapabilirsiniz? Bu işlemi gerçekleştirmek için öncelikle e-Devlet Kapısı'na girmeniz gerekiyor. www.turkiye.gov.tr sayfasını gidin. Ardından sayfanın sağ üst köşesinde yer alan 'SİSTEME GİRİŞ' bölümündeki T.C. Kimlik Numarası ve Şifre bilgilerini doğru bir şekilde girin. Bunu yapmanızın ardından sisteme giriş yapmış olursunuz. Ardından sayfanın sol tarafında yer alan "e-HİZMETLER" bölümüne tıklayarak giriş yapın. Bu bölümde kurumları ve her kurumun adı altında yapılabilecek işlemleri göreceksiniz. Bu alanda ister mouse yardımıyla sayfayı aşağıya kaydırarak, isterseniz de hemen solda bulunan lfabetik sıradan SOSYAL GÜVENLİK KURUMU'na ayrılan bölüme gelebilirsiniz. Bu alanda bu kurum ile ilgili yapılabilen işlemi görebilirsiniz. Bu alanda kurum adının hemen altında yer alan '4A HİZMETLERİ'nin altında 4A HİZMET DÖKÜMÜ'nü göreceksiniz. Bu seçeneğe tıklayarak SSK sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Tıklama işleminin hakkınızda aradığınız bilgiler önünüze çıkacaktır. Böylece sigorta primlerine ait detaylı bilgilerinizi görebilir, sigortaya ödenen brüt maaş miktarını, 1 ayın kaç günü sigortanızın yapıldığını, ilk giriş tarihi gibi bilgileri öğrenebilirsiniz.

Reklam
Reklam

e-Devlet'ten yapılabilecek Sosyal Güvenlik Kurumu işlemleri

e-Devlet'ten yalnızca SGK Hizmet Dökümü işlemi değil bunun yanı sıra; Tedavi Bilgileri Sorgulama, 4A Almanya/Bulgaristan Emekli Ödemeleri, 4A Banka ve Adres Değişikliği, 4A Emekli Aylığı Kesintileri, 4A Emekli Aylık Bilgisi, 4A Emekli Aylık Bilgisi Belge Doğrulama, 4A
Emeklilik Kaydı, 4A Emekli Ödeme Bilgileri, 4A Hizmet Dökümü, 4A Hizmet Dökümü Belge Doğrulama, 4A Sigortalı Tescil Kaydı Tespiti, 4A On Günden Az Süreli Ev Hizmetleri İşveren Başvuru ve Sorgulama, 4A On Günden Az Süreli Ev Hizmeti Çalışan Kişi Sorgulama, 4B Banka ve Adres Değişikliği, 4B Basamak Bilgisi, 4B Borç Durumu, 4B Emekli Aylığı Kesintileri, 4B Emekli Aylık Bilgisi, 4B Hak Sahipliği, 4B Hizmet Bilgisi, 4B Ödeme Dökümü, 4B Tescil Kaydı, 4B 6111 Yapılandırma Borç Bilgileri, 4B(Bağkur)Günlük Kazanç Beyanı Girişi, 4B Emekli Aylığı Hesaplama, 4B İsteğe Bağlı İlk Tescil Kaydı, Sosyal Güvenlik Kurumu Kart ile Prim Ödeme Uygulaması 4C Banka Değişikliği, 4C Bir Aylık Maaş Tercihi, 4C Emekli Aylığı Kesintileri, 4C Emekli Aylık Bilgisi, 4C İsteğe Bağlı Ödeme Dökümü, 4C Tescil Kaydı, 4C Emeklilik İşlemleri Evrak Takibi, 4A/4B İşgöremezlik Ödemesi Görme, Tahsis Talep ve Beyan Taahhüt Belgesinin Verilmesi, 4A/4B/4C İlaç Kullanım Süresi Sorgulama, 4A/4B/4C Muayene Katılım Payı Sorgulama, Medula Optik Cam ve Çerçeve Bilgisi Sorgulama, Normal Şartlarda Ne Zaman Emekli Olabilirim?, SPAS Müstehaklık Sorgulama(Sağlık Provizyon Aktivasyon Sistemi), Genel Sağlık Sigortası Tescil ve Prim Borcu Sorgulama, Hekim Bilgilendirme, Sağlık Yardımı Talep ve Taahhüt, Şahıs Ödeme Durumları Görüntüleme işlemleri de gerçekleştirilebiliyor.

Reklam
Reklam

"e-DEVLET ŞİFRESİ NASIL DEĞİŞTİRİLİR?" ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN