SSK'lı, 'devlet'ten memnun kaldı

BURSA (İHA) - Sağlık Bakanlığı'nın 1 Ocak 2004'den itibaren bütün Türkiye'de uygulamaya koyduğu Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) üyelerinin Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastanelerden hizmet alma uygulaması, Bursa'da memnuniyetle karşılandı. Bursa'daki Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı 6 büyük hastanede, uygulamanın ilk gününde yaklaşık bin 500 SSK'lı muayene oldu.

Bursa Devlet Hastanesi'ni özellikle SSK emeklilerinin tercih ettiği görüldü. Hastaneye gelip, bizzat operatörlerden bilgisayar yardımı ile randevu alan emekliler, SSK'nın randevulu hatlarını düşüremediklerini, ancak yeni uygulama ile Devlet Hastanesi'ne gelip birkaç gün sonrasına randevu alma imkanı bulduklarını söyledi. Bu arada bazı SSK'lıların da kadın polikliniği için kuyruğa girdikten sonra Zübeydehanım Doğumevi'ne gitmeleri gerektiğini öğrenmeleri dikkat çekti. Devlet Hastanesi yetkilileri, Zübeydehanım Doğumevi, Çocuk Hastanesi, Göğüs Hastalıkları Hastaneleri'nin ihtisas hastaneleri olduğunu, bu branşlarda muayene olmak isteyen SSK'lıların Devlet Hastanesi'nde bu branşlarda poliklinik olmamasından dolayı sözkonusu hastanelere başvurmaları gerektiğini hatırlattı.

Reklam
Reklam

BAZI BRANŞLARDA HEMEN RANDEVU VERİLDİ Bursa Devlet Hastanesi'nde cildiye, enfeksiyon hastalıkları gibi bazı branşlarda aktif SSK'lıların aynı gün içinde randevu alıp tedavi edilmeleri, hastaları memnun etti. Telefonla sabah saatinde Devlet Hastanesi'nin randevu sistemini aradığını belirten SSK'lı Birgül Katırcıoğlu, cildiye servisi için 2 saat sonrasına randevu verildiğini, bunun akabinde de kısa sürede muayene olabildiğini belirtti. Sabah erken saatlerde acil servise müracat eden aktif SSK'lı Nesrin Esener ise enfeksiyon hastalıkları polikliniğinde muayene olma imkanı bulduğunu, muayeneden sonra tahlil işlemlerini de rahat bir ortamda hallettiğini söyledi.
Bu arada, tomografi ve MR gibi, ileri derece tetkik hizmetlerini almak isteyen SSK'lılar, devlete ait hastanelerden sevk alarak dışarıdaki SSK ile anlaşması olan kuruluşlara başvurabildi. Devlet Hastanesi yetkilileri, kendi bünyelerinde olan MR'ın yoğunluğu artırmamak için şimdilik SSK hastalarına açılmadığını, SSK'nın ileri tetkikler konusunda daha ucuz fiyatla anlaşmalı olduğu dışarıdaki özel kurumlara yollandığını bildirdi.

Reklam
Reklam

SSK'LILAR ACİLDEN MUAYENE İÇİN GELMESİNLER Bursa Devlet Hastanesi Başhekimi Mete Ekşioğlu, SSK'lı hastaların acil servise normal muayene ve ilaç yazdırmak için müracaat ettiklerini belirterek, "Acil vak'alara ancak bu serviste bakılıyor. Normal bir gribal enfeksiyon için yapılan müracaatları acil serviste kabul etmiyoruz. Ayrıca ilaç yazdırmak için de SSK'lılar çok sık acile geliyor. Buna dikkat edilsin" dedi.

Uygulamanın başından beri tartışılan bir konu olan, SSK'lıların ilaç almak için yeniden SSK'ya gitmek mecburiyetinde olmasına şu ana kadar çözüm bulunamadı. Bu konuda bazı şehirlerde fiziki yeri musait olan devlet hastanelerinde SSK eczanesi açılması planlanırken, Bursa Devlet Hastanesi başta olmak üzere Bursa'daki devlete ait hastanelerde yer sıkıntısı bulunması Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastanelerin başhekimlerini düşündürüyor. Bursa Devlet Hastanesi Başhekimi Mete Ekşioğlu, hastanede merdiven altını bile kullandıklarını ifade ederek, SSK eczanesi olabilecek böyle bir yer bulunmadığını bildirdi. Ekşioğlu, SSK'nın şehrin merkezi noktasında bir polikilinik açıp, bu binada önemli bir yeri eczane olarak ayırması ile sigortalıların bu meselesinin de çözüme kavuşabileceğini söyledi. Devlete ait hastanelerin bahçelerinde prefabrik ünitelerle SSK eczanesi kurulması, pazartesi günü biraraya gelecek başhekimler arasında değerlendirilecek.

Reklam
Reklam

Bursa'daki uygulamada aksayan tarafların görüşülmesi için Sağlık Bakanlığı'na bağlı 6 hastanenin başhekimleri, pazartesi günü SSK Çekirge Hastanesi'nde biraraya gelecek.

Yeni uygulamanın ilk gününde Bursa'daki SSK'lılar, devlete ait hastanelerden memnun kaldı. Bu arada, SSK hastanelerinden devlete ait hastanelere yapılan sevklerde de yüzde 25 oranında artış olması dikkat çekti. Devletin hastanelerinde yataklı tedavi imkanlarının daha rahat olması sebebiyle sevklerde artış olduğu düşünülürken, yataklı tedavi hizmetlerinde Sağlık Bakanlığı hastanelerinin daha rahat olması SSK'lı hekimlerini de hastaları bu kurumlara gönderme konusunda harekete geçirdi.