- St. Antuan Kilisesi'nde Noel Ayini Düzenlendi

Uzay KESMEN-Özgür EREN / İstanbul, Kilise, tören öncesinde Katolikler başta olmak üzere, turistler ve ziyaret amacı ile gelen çok sayıda

Uzay KESMEN-Özgür EREN / İstanbul, Kilise, tören öncesinde Katolikler başta olmak üzere, turistler ve ziyaret amacı ile gelen çok sayıda Türk vatandaşın akınına uğradı. Kiliseye gelen vatandaşlar, Noel nedeniyle kilise bahçesinde kurulan çam ağacının önünde hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra içeri girdi. Saat 20.00 sıralarında başlayan Noel Ayini'nde İncil'den bölümler okundu, ilahiler söylendi ve dualar edildi. Yaklaşık 2 saat süren ayin sırasında, vatandaşlar mum yakarak yeni yıl için dilek tutmayı da ihmal etmedi.
Noel Ayini nedeniyle kiliseye gelen bir Türk vatandaşı, “Yeni yıldan beklentimiz, herkesin bir olması, birbirini sevmesi. Herkesin birbiriyle güzel bir şekilde anlaşarak güzel bir sene geçirmesi. Bugün Noel gecesi, bütün dünyada kutlanıyor. Biz de geldik, dualarımızı ettik, gidiyoruz dedi.
Bir Müslüman olarak kiliseye geldiğini belirten başka bir vatandaş ise, “Biz Müslümanız aslında. Bütün dinlere saygılıyız. Dua etmeye geldik. Sonuçta dualar hep aynı yere gidiyor. Yeni yılda sağlık, mutluluk ve şans diliyoruz dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz