St. Bartholomeus Kilisesi turizme kazandırılacak

Van'ın Başkale ilçesinde bulunan tarihi ST. Bartholomeus Kilisesi’nin inanç turizmine kazandırılması için restorasyon çalışmalarının başlatıldı....

Van'ın Başkale ilçesinde bulunan tarihi ST. Bartholomeus Kilisesi’nin inanç turizmine kazandırılması için restorasyon çalışmalarının başlatıldı.
Vali Karaloğlu, Başkale İlçesi’ne bağlı Albayrak Köyü’nde bulunan, kesin olarak bilinmese de, 3. yüzyılda yapıldığı tahmin edilen ST. Bartholomeus Kilisesi’nde incelemelerde bulundu. Kilisenin dış duvarları ve üzerindeki motiflerin orijinalliğini kaybetmediğini gören Karaloğlu, kilisenin inanç turizmine kazandırılması için ilgili kurumlara talimat verdi. Karaloğlu’nun talimatı üzerine İl Özel İdaresi Koruma Uygulama ve Denetim biriminden bir ekip Bartholomeus Kilisesi’ne giderek, restorasyon ve restitüsyon projeleri için bir rapor hazırladı.

Reklam
Reklam

ST. BARTHOLOMEUS KİLİSESİ
Albayrak köyünde bulunan ST. Bartholomeus Kilisesi'nin inşa tarihi bilinmemekle birlikte 3. yüzyılda yapıldığına dair bazı görüşler vardır. Bugün dikdörtgen biçiminde inşa edilen kilisenin beden duvarları zengin süslemelerle donatılı olan yapı, bölgede ender Hıristiyan dini yapısı olarak görülmektedir. 1915’den günümüze kadar kullanılmayan ST. Bartholomeus Kilisesi’nin inanç turizmine kazandırılması için Van Valiliği tarafından rolöve, restitüsyon ve restorasyon çalışmaları başlatıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz