Stajlarını tamamlayan avukatlar ruhsatlarını aldı

Şırnak Baro Başkanlığı'nda stajını tamamlayan Avukat Mustafa Bilen ve Reşit Gündüz’ün ruhsatları düzenlenen törenle verildi....

Şırnak Baro Başkanlığı'nda stajını tamamlayan Avukat Mustafa Bilen ve Reşit Gündüz’ün ruhsatları düzenlenen törenle verildi.
Şırnak Barosu Silopi Adli Yardım Bürosu’nda düzenlenen törende konuşan Baro Başkanı Nuşirevan Elçi, “Değerli iki meslektaşımız staj görevlerini başarıyla tamamlayıp ruhsat almaya hak kazandıklarından dolayı burada toplanmış bulunmaktayız. Huzurlarınızda ruhsatlarını takdim edeceğiz ve mesleklerine ilk adımı atmış olacaklar. Bizim temennimiz şimdiden onurlu, kazançlı ve sağlıklı bir meslek hayatı diliyoruz. Bunun yanında Şırnak Barosu olarak 2 değerli genç arkadaşımızın aramıza katılması ile baromuza büyük faydaları olacağını düşünüyoruz. Bölgemizin sorunlarının çözümünde de büyük katkı sunacaklarını umuyoruz. Tek kelime ile bu pırıl pırıl genç arkadaşlarımızı sağlıklı, onurlu ve güzel bir meslek yaşamı diliyoruz.” dedi.
Meslek yemininin ardından Şırnak Barosu Başkanı Nuşirevan Elçi Avukat Mustafa Bilen ve Reşit Gündüz’ün ruhsatlarını takdim etti. Şırnak Barosu’na katılmaktan ve avukatlık ruhsatını almaktan çok mutlu olduğunu belirten Bilen, “Öncelikle bu özel günümüzde bizimle birlikte olan Baro Başkanımız Avukat Nuşirevan Elçi'ye ve sayın meslektaşlarıma teşekkür ediyorum. Bizlerden desteklerini hiçbir zaman eksik etmeyen ve bizleri bu özel günümüzde yalnız bırakmayan ailelerimize, akraba ve eş dostlarımıza şükranlarımızı sunmayı bir borç biliriz.” diye konuştu.
Sevincini meslektaşlarıyla birlikte paylaşmanın mutluluğunu yaşadığını dile getiren Av. Reşit Gündüz re şunları söyledi: “Avukatlık mesleğinin gereklerini layıkıyla yerine getirecek ve meslek ilkeleri çerçevesinde mesleğimizi icra etmeye ve gerekli mesleki özeni de göstererek itinayla çalışacağız. Ülke genelinde adaletin yanında ve her zaman adaletsizliğinde karşısında dimdik duracağız. Meslekin biz avukatlara yüklemiş olduğu muazzam bir sorumluluk bulunmaktadır ve bizlerde bu sorumluluk bilinciyle hareket edeceğiz.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz