Stajyer astsubaylardan Vali Harput'a ziyaret

Bursa İl Jandarma Komutanı Albay Vedat Çolak, Osmangazi İlçe Jandarma Karakol Komutanı Binbaşı Bircan Karakaya...

Bursa İl Jandarma Komutanı Albay Vedat Çolak, Osmangazi İlçe Jandarma Karakol Komutanı Binbaşı Bircan Karakaya ve beraberindeki stajyer astsubaylar Bursa Valisi Şahabettin Harput'u makamında ziyaret etti.
Albay Vedat Çolak, stajyer astsubaylara görev sahaları ile ilgili ilk dersi kendisinin verdiğini belirterek, "Teorik eğitimlerini tamamlamış, uygulamadaki hususları ve diğer devlet daireleri ile ilgili ilişkileri kapsamında bilgi verildi. Beş İlçe jandarmaya uygulamalı eğitimler için dağıtımları yapılacak olan 12 stajyer Astsubay, olayları gözlemci olarak takip edecekler ve üç hafta sonunda da yerlerine gidecekler." dedi.
Vali Şahabettin Harput ise stajyer astsubaylara yeni görevlerinde başarılar diledi. Bilginin en büyük güç olduğunu ifade eden Harput, "Bilgi insanın kendine güvenini artırır. Bilgi insana cesaret verir. Bunun için kendinizi geleceğe iyi hazırlayın. Çok önemli ve kutsal bir göreve talip oldunuz. Ülkemize en büyük hizmet emniyet ve huzur hizmetidir. Emniyetin, asayişin, huzurun olmadığı bir yerde ne kalkınmadan bahsedilir, ne refahtan bahsedilir.” dedi.
Temel hizmetlerin alt yapısının emniyet ve asayiş olduğunaü işaret eden Vali Harput, şöyle devam etti: "Bunun için sizler böyle bir göreve talip olmuşsunuz. Önce Allah muvaffak etsin diyorum, her türlü zor şartlarda birlik ve beraberlik halinde inancınızla, moral ve motivasyonunuzla, ülke ve Bayrak sevginizle, Devlete olan aşkınızla çok iyi hizmetler yapacaksınız."

Reklam
Reklam

"DEVLETİN SOĞUK YÜZÜ DÜŞMANLAR İÇİNDİR"
Polis ve jandarmanın yıllarca devletin soğuk yüzü olarak görüldüğüne dikkat çeken Vali Şahabettin Harput, "Bizim tüm varlığımız devletimiz, milletimiz. Yıllarca polis, jandarma, kaymakam, savcı devletin soğuk yüzü olarak görüldü. Halbuki devletin soğuk yüzü, devlet düşmanlarına karşıdır. Bunun dışında vatandaşın hizmetkarıyız hepimiz. Bu görevde Allah yolunuzu açık etsin." diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz