Stajyer öğretmenlere, terör kurbanı Yıldırım'ın öğretmen eşi yemin ettirdi

İzmir’de Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında stajyer öğretmenler, yemin ederek göreve başladı. Yeni öğretmenlere, Hakkari'nin Yüksekova...

İzmir’de Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında stajyer öğretmenler, yemin ederek göreve başladı. Yeni öğretmenlere, Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki terör saldırısında hayatını kaybeden TÜPRAŞ Aliağa Rafinesi İşletme Operatörü Engin Yıldırım'ın öğretmen eşi Sevcan Yıldırım yemin ettirdi. Bayraklı ilçesindeki Tepekule Kongre Merkezi'nde düzenlenen törene, geçen yıl İstanbul Halkalı'da askeri servis aracına yönelik terör saldırısında şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Çağlar Bölük'ün, kamuoyunda ''Kardelen Elif'' olarak bilinen ve Tire ilçesinde görevli öğretmen eşi Elif Bölük de katıldı.
Törende konuşan İzmir Vali Yardımcısı Mustafa Aydın, öğretmenlik mesleğinin bedelinin hiçbir maddi karşılıkla ödenemeyeceğini söyledi. Bilimsel ve teknolojik ilerlemelerin yaşandığı bu çağda, çağın şartlarını karşılayabilecek nitelikli insan gücüne sahip ülkelerin öne çıkacağını vurgulayan Aydın, bu anlamda eğitimi çok önemsediklerini belirtti. İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Rağip Üye de geleceğin sağlam karakterli bireylerle ayakta kalabileceğini, böyle bireylerin de eğitimle yetiştirilebileceğini ifade etti.
Elif Bölük ise Van'daki depremde hayatını kaybeden öğretmenleri rahmetle andıklarını, bugünün depremden sonraki ilk Öğretmenler Günü'nü kutlayamadan enkaz altında kalan öğretmenleri anma günü olduğunu kaydetti.
Daha sonra stajyer öğretmeler, geçen eylül ayında Yüksekova'daki terör saldırısında hayatını kaybeden Engin Yıldırım'ın, Menemen ilçesinde görevli öğretmen eşi Sevcan Yıldırım eşliğinde yemin ederek göreve ilk adımlarını attı. Programda öğretmen ve öğrencilerin rol aldığı tiyatro gösterileri de sunuldu. Ayrıca emekli olan veya çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğretmenlere teşekkür plaketi verildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz