Standartlara uymayan yayınlar önlenecek

Ankara - Haberleşmede kesinti doğuran elektromanyetik etkiye (enterferans) yol açarak, hava ve deniz trafik güvenliği ile güvenlik güçlerinin haberleşmesini olumsuz etkileyen, can, mal ve ülke güvenliğini tehdit eden, teknik standartlara uymayan radyo ve televizyon yayınları, Telekomünikasyon Kurumu (TK) ve Radyo Televizyon
Üst Kurulu'nun (RTÜK) işbirliğiyle önlenecek.

TK ve RTÜK'ten yapılan açıklamalara göre, iki kurum arasında dün bir işbirliği protokolü imzalandı. Protokolle, karasal ortamdan ulusal, bölgesel ve yerel yayın yapan
radyo ve televizyon kuruluşlarının stüdyo ve vericileri arasında izinsiz karasal link cihazı kullanmalarının ve vericilerden kaynaklanan enterferansların önlenmesi hedefleniyor.

Reklam
Reklam

Protokol çerçevesinde yayıncılar izin almak suretiyle karasal link kullanabilecekler. Yayınların verici ve karasal link envanterleri, TK ve RTÜK tarafından paylaşılarak, yayın cihazları standartlara uygun hale getirilecek.

İzinsiz veya kaçak radyo ve televizyon yayınlarının belirlenmesi, yayın yerinin tespiti, durdurulması ve enterferansların giderilmesinde Milli Monitör Sistemi'nden de yararlanılacak ve daha etkin yayıncılık ortamı tesis edilecek.