Stark: Çoğunlukla genç kadınlar şiddete maruz kalıyor

New Jersey Üniversitesi Halk Sağlığı Uzmanı ve Bölüm Başkanı Prof. Dr. Evan Stark, dünyada çoğunlukla...

New Jersey Üniversitesi Halk Sağlığı Uzmanı ve Bölüm Başkanı Prof. Dr. Evan Stark, dünyada çoğunlukla genç kadınların şiddete maruz kaldığını belirterek, bu konunun da özellikle tedavi kurumlarına yansıdıktan sonra su yüzüne çıktığını vurguladı.

Adana Müftülüğü, toplumu aydınlatma ve topluma rehberlik etme konumundaki görevlilere yönelik kadına şiddet konulu bir panel düzenledi. Müftü Yardımcısı Dr. Mustafa Ünverdi’nin moderatörlüğünde gerçekleşen panelde, dünya genelinde kadının maruz kaldığı şiddetin durumu ve buna ilişkin çözüm önerileri konuşuldu.

Reklam
Reklam

ABD Adana Konsolosluğu’nun katkılarıyla Türkiye’ye gelen New Jersey Üniversitesi Halk Sağlığı Uzmanı ve Bölüm Başkanı Prof. Dr. Evan Stark, dünyada çoğunlukla genç kadınların şiddete maruz kaldığının altını çizerken, bu durumun özellikle tedavi kurumlarına yansıdıktan sonra su yüzüne çıktığını ifade etti. Türkiye’de çıkan “Kadına Şiddet Yasası”nın dünyada benzeri olmadığını söyleyen Stark, bu yasayı ABD Parlamentosuna teklif ettiğini belirtti.

Panelde konuşan Dr. Ayşe Gültekin ise, şiddetin insanlık tarihi kadar eski olduğunu ve bu konuda kadınların daha çok mağduriyet yaşadığının altını çizdi. Arkeologların bulduğu insan kemiklerinde, kadınlara ait kemiklerde kırık ve çatlakların erkeklere ait olanlardan daha fazla olduğunun altını çizen Dr. Gültekin, bunun için İslam’ın kadına verdiği değerin daha iyi anlaşılması ve bu bilincin içselleştirilmesi gerektiğini ifade etti.

Panelin sonunda katılımcılara teşekkür eden İl Müftüsü Arif Gökce, böylesine önemli bir konunun akademisyenlerce tartışılmasının ve toplumun rehberi konumundaki din görevlilerinin bu konuda bilgilendirilmesinin son derece önemli olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Adana Müftülüğü olarak, her ay bir konuda konferans ve panel düzenlediklerini ifade eden Gökce, bu ay böyle bir konuyu uygun gördüklerini ifade etti ve katkılarından dolayı panelistlere teşekkür etti. Müftü Gökce, Stark’a İngilizce mealli bir Kur’an-ı Kerim hediye etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: