Stat Tartışması Devam Ediyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Örnekköy’e yapılacak yeni stat karşılığında Alsancak Stadı’nın TOKİ’ye devredilmesine...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Örnekköy’e yapılacak yeni stat karşılığında Alsancak Stadı’nın TOKİ’ye devredilmesine karşı duruşunun, AKP İzmir milletvekilleri tarafından kasıtlı olarak çarpıtıldığını söyledi.

Örnekköy Stadı’nın yapılması gerekliliğini herkesten önce kendilerinin ortaya koyduğunu hatırlatan Başkan Kocaoğlu, “Basın toplantısında da açık açık söyledim ama herhalde anlamak istemiyorlar: ‘Örnekköy Stadı’nı yapayım’ diyorum, yaptırmıyorsunuz. ‘Parasının yarısını vereyim’ diyorum, ‘olmaz’ diyorsunuz. ‘Araziyi bize tahsis edin, ben yapayım, size devredeyim’ diyorum, cevap bile vermiyorsunuz. Biz 1 yılı aşkın bir süredir Örnekköy Stadı üzerinde çalışıyoruz ama tüm iyi niyetimize rağmen sonuç alamıyoruz. İktidar partisinin milletvekilleri de, sanki bu süreci bilmiyormuş gibi, beni istemezükçü ilan ediyor. Asıl istemezükçü, bana Örnekköy Stadı’nı yaptırmayan zihniyettir” diye konuştu.

Reklam
Reklam

“DAHA ÖNCELERİ NEREDEYDİNİZ?”

Alsancak Stadı’nın TOKİ’ye devredildiği ve Örnekköy’e yapılacak stat karşılığında arazisi üzerine AVM yapılacağı haberlerini basından öğrendiklerini söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, bu haberlere hiç kimsenin itiraz etmediğini, tekzip yollamadığını hatırlattı. Düzenlediği basın toplantısı sonrasında ortaya çıkan AKP İzmir milletvekillerinin, “Alsancak arazisine AVM yapılacağını nereden çıkardı?” türünden yaklaşımlarını gayriciddi bulduğunu kaydeden Başkan Aziz Kocaoğlu şöyle devam etti: “Bu kentin yerel yönetimi olarak, İzmir’i ve İzmirlileri yakından ilgilendiren böylesine önemli bir konuyu gazete sütunlarından öğrenmemiz hiç şık olmadı. Yetkili merciler tarafından yalanlanmadığına göre, bu protokolün varlığını kabul etmek zorundayız. Yine de Adalet ve Kalkınma Partisi İzmir milletvekillerini ‘Alsancak Stadı arazisine AVM yapılmasına biz de karşıyız’ açıklamaları için kutluyorum. Keşke bu açıklamayı, kentin milletvekilleri olarak, bizim basın toplantımız sonrasında değil de ‘TOKİ ile protokol haberleri’ ortaya çıktığında yapsalardı. Keşke değerli milletvekilleri, Alsancak Stadı’na yapılacak AVM’ye karşı tepkilerini o zaman dillendirselerdi. Bugünkü tepkilerini görünce, insanın aklına ister istemez sormak geliyor: Daha önceleri neredeydiniz diye.”

Reklam
Reklam

İzmir’e yapılacak yeni stat ya da statlara karşı olmadığının altını çizen Başkan Aziz Kocaoğlu, “Kimse sözlerimi lastik gibi çekiştirmesin. Biz Örnekköy’e yapılacak yeni stada değil, o stadın yapımı için Alsancak Stadı’nın pazarlık konusu yapılmasına karşıyız. Biz, tüm iyi niyetimize rağmen, bize Örnekköy Stadı’nı yaptırmayan zihniyete karşıyız. Biz bir kamu alanının, TOKİ eliyle AVM’ye çevrilmesine ve bunun İzmirlilere bir hizmetmiş, bir lütufmuş gibi sunulmasına karşıyız. Bana ‘daha önce neden stat yapmadı’ diyorlar. Stat yapmak benim değil ilgili bakanlığın görevidir. Buna rağmen çaba içindeyiz ve Örnekköy’e stat sözümüzün de arkasındayız” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: