Stefan Kuntz'dan ayrılık açıklaması!

Son dakika... A Milli Takım Teknik patronu Stefan Kuntz, Lüksemburg maçı öncesi düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. A Milli Takım'a dair yaşanan son gelişmeleri aktaran Kuntz, son günlerde kendisi için çıkan ayrılık iddialarına da yanıt verdi. İşte o sözler...

A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, yarın oynanacak Lüksemburg maçı öncesinde düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Kuntz, geçtiğimiz günlerde açıklanan ve tartışma konusu olan milli takıma davetlerle ilgili konuşurken, kendisi için çıkan ayrılık iddialarına da yanıt verdi.

SALİH UÇAN VE UMUT BOZOK...

Alman teknik adam, kadroya davet edilmeyen ve bu kararının oldukça konuşulduğu Salih Uçan ve Umut Bozok hakkında kendisine yöneltilen soruya, "Açıkçası benim kafamdaki düşünce şuydu; mayıs ve haziran dönemindeki maçları hangi oyuncularla geçtiysem yine aynı oyuncularla oynamak. Sakatlıklar olmasaydı, değişiklik yapmayacaktık. Biz bir kitap yazmaya başladık ve onu bu oyuncularla yaptık. Ban göre doğru olan, onlarla devam etmek. Ekibimle birlikte lig maçlarını izledik ve şu an gördüğünüz oyuncuları çağırdık." şeklinde yanıt verdi.

Reklam
Reklam

AYRILIK SÖZLERİ...

Alman çalıştırıcı son haftalarda kendisi için çıkan ayrılık iddiaları için de konuşurken, "Uluslar Ligi'nde 4 maçı da kazandık, 14 gol attık ve gol yemedik. Yanlış bir şey mi var? Tabii ki insanlar farklı düşüncelere sahip olabilir. Herkesin beğendiği bir hoca olabilir. Bu görev çok çekici bir görev, herkes burada olmak ister." dedi.

"SAKATLIKLAR OLMASAYDI"

Mayıs ve haziran ayındaki kadroyu sakatlıklar nedeniyle değiştirmek zorunda kaldığını vurgulayan Kuntz, "Sakatlıklar olmasaydı, kadroyu asla değiştirmeyecektik. Süper Lig'de maç kaçırmadan izledik. Oyuncuların oynadığı kulüplerin teknik direktörleriyle de konuştuk. Kenan Hoca, Emre Belözoğlu ve Çağdaş Atan ile görüştü. Ben de Jorge Jesus ve Ömer Erdoğan ile görüştüm." ifadelerini kullandı.

TOLGA CİĞERCİ VE İSMAİL YÜKSEK SÖZLERİ

Kadroya sonradan dahil edilen Tolga Ciğerci ve İsmail Yüksek için konuşan Alman çalıştırıcı, "Kulübe ve bir oyuncuya karşı karar aldığımız yok. Tolga Ciğerci, bizi biliyor. Uzun boylu, defansif yönü güçlü bir oyuncu. Faroe Adaları da uzun ve fizikli. Onlara karşı reaksiyon verebilir. İsmail Yüksek potansiyelini gösteren bir isim oldu. Dorukhan ve Salih Özcan'ı kaybettik. Mücadeleci bir oyuncu düşündük, onu aldık. Tüm teknik adamlara da görüşmelerde dürüstçe bilgi verdiği için teşekkür ederiz." dedi.

Reklam
Reklam

"AMACIMIZ ULUSLAR LİGİ"

Salı günkü antrenmanda yer almayan Merih Demiral'ın, çarşamba günü takımla birlikte çalışacağını söyleyen Stefan Kuntz, "İlk yılımızı değerlendireceğimiz bir toplantı yapacağız. Şu an amacımız Uluslar Ligi. Burada olurum ya da olmam... Ancak EURO 2024'e elemelerle gidemezsek, ikinci bir şans olarak Uluslar Ligi'ni cebimizde tutmamız gerekiyor." şeklinde konuştu.

"GENÇ OYUNCULAR DENEYEBİLİRİZ"

Kasım ayındaki maçlarda genç oyuncuları deneyebileceklerini söyleyen başarılı teknik adam, "Kasım ayında oynanacak maçların öncesinde ve genç performansı iyi olan oyuncuları deneyebiliriz. 4-6 arasında genç oyuncuyu burada denemek istiyoruz." açıklamasını yaptı.

Lüksemburg maçındaki oyun planına da değinen Alman hoca, "Orkun Kökçü ve Serdar Gürler'in maçta özel görevleri olacak." dedi.