Steinmeier, Olmert ile görüştü

BERLİN (İHA) - Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier, İsrail'in Lübnan'daki sivil vatandaşlara insani yardım ulaştırılması için güvenli bir koridor oluşturulması ve İsrail- Lübnan sınırında uluslararası barış gücü askerlerinin konuşlandırılmasına izin vermesi için yapılan görüşmelerde ilerleme sağlandığını açıkladı.

İsrail Başbakanı Ehud Olmert'le görüşmesinin ardından Alman ZDF televizyonuna açıklamalarda bulunan Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier, "İsrail Başbakanı Olmert ile, bölgeye insani yardım ulaştırılması için güvenli bir koridor açılması konusunda yaptığımız görüşmeler memnuniyet verici" dedi.

Reklam
Reklam

Ortadoğu'ya 2 günlük ziyarette bulunan Steinmeier, İsrail'in, Lübnan'ın güneyinde uluslararası barış gücü askerlerinin görev yapmasına izin vereceğine inandığını da vurguladı. Steinmeier, uluslararası barış gücünün konuşlandırılmasıyla ilgili detayların henüz konuşulmadığını, ancak bu yönde yapılan görüşmelerinde umut verici olduğunu belirtti.

Bugün Steinmeier ile görüşen İsrail Savunma Bakanı Amir Peretz ise, Lübnan'ın güneyinde NATO tarafından önerilen İsrail-Lübnan sınırında barış gücü askerlerinin konuşlandırılması fikrine destek verdiklerini ifade etmişti. Bölgedeki gerginliğin Hizbullah militanlarının 12 Temmuz'da 2 İsrail askerini kaçırmasıyla başladığını vurgulayan Steinmeier ve Peretz, kaçırılan askerlerin serbest bırakılması taleplerini yineledi.