Stepne hırsızları yakalandı

İZMİR (İHA) - İzmir'de polisin düzenlediği "Kara elmas" adlı operasyonda, kamyon ve otomobillerin stepnelerini çalarak piyasaya süren 23 kişilik şebeke yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Karşıyaka İlçesi'nde 3 ay önce bir otomobilden stepne lastiği çalmak isteyen hırsızlar, bir vatandaşın durumu fark edip olaya müdahale etmesiyle kaçtı. Hırsızları gören vatandaşın verdiği bilgiler ve sabıkalılar dosyasında yaptığı fotoğraf teşhisleri sonucu İzmir'de bir süredir çete halinde çalışan şebeke ortaya çıkarıldı. Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, yaklaşık 3 ay boyunca ayrı gruplar halinde çalışan şebeke elemanlarının taşıtlardan yaptıkları yedek lastik ve jant hırsızlıklarını, çalınan malzemelerin konulduğu depoları ve pazarlanmasını, şebekenin yönetilmesi ve organizasyon şemasını kameralı takiple tek tek belgeledi. Çete üyelerini belirleyen ekipler, ev, işyeri ve depolara yönelik eşzamanlı operasyon başlattı. Operasyonlarda, şebekenin liderliğini yapan ve hakkında bir başka suçtan yakalama emri bulunan A.Y.E. (61), dolandırıcılık, sahtecilik ve fuhuş yapmak suçlarından kaydı bulunan eşi Z.E. (52), hırsızlık ve uyuşturucu bulundurmak suçlarından kaydı bulunan oğulları I.E. (19), yakalandı. Ayrıca, örgüt içerisinde çeşitli roller üstlendikleri iddia edilen B.B., Ö.P., S.A., E.A., Ş.S., C.P., A.S., M.İ., Ş.Ö., İ.Ö., Y.A., M.S., K.D., B.A., İ.Y., İ.S., F.G., M.Z., O.A. ve H.M. yakalanarak gözaltına alındı. Zanlılardan "Adam öldürme ve Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet" suçlarından kaydı bulunan Y.A.'nın üzerinde ruhsatsız bir tabanca bulundu. Çeşitli depo, işyeri ve evlerde yapılan aramalarda ise, 144 jantlı araç lastiği, 95 jant, 8 lastik, 25 kök Hint keneviri, 20 gram Hint keneviri tohumu bulundu. Çalıntı malzemelerin taşındığı 6 kamyonet ve minibüse de el konuldu.

Reklam
Reklam

Hırsızlık yöntemleri ve çalışma sistemleri başrollerini Cem Yılmaz ve Yılmaz Erdoğan'ın paylaştığı "Organize İşler" filmini aratmayan şebekenin yönetim merkezinin A.Y.E.'nin sahibi olduğu oto kiralama şirketi olduğu, eşi ve oğlunun da şebeke içerisinde çeşitli roller üstlendikleri, şebeke içerisinde hırsızlık yapan 3 ayrı grubun yer aldığı, pazarlama, depolama, nakliye ve silahlı grup bölümlerinin de ayrıca kurulduğu tespit edildi. Gözaltına alınan zanlılardan C.P. adlı kadının (27), E.B. ve Ö.P. ile yedek lastik hırsızlıkları yaptığı, dikkat çekmemek için de aile görünümünde sokaklarda dolaştıkları belirlendi.

Gözaltına alınan 23 kişiden yalnızca 7'sinin poliste suç kaydının bulunmadığı, diğerlerinin başta hırsızlık olmak üzere çeşitli suçlardan sabıkalarının bulunduğu öğrenildi. İfadeleri alınan 23 kişi, adliyeye sevk edildi.