Stk Temsilcileri, Güzel Sanatlar Lisesi İçin Başkan Ülgür’den Destek İstedi

Selçuk'a güzel sanatlar lisesi yapılması için topladıkları 6 bini aşkın imza toplayan Çağdaş Yaşamı...

Selçuk'a güzel sanatlar lisesi yapılması için topladıkları 6 bini aşkın imza toplayan Çağdaş Yaşamı Destekleme (ÇYDD) Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Eğitim-Sen, Alevi Klütür Dernekleri Selçuk Şube temsilcilerinden oluşan heyet, geçtiğimiz günlerde Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı'yı ziyaret edip, toplanan imzaları sunmasının ardından, bu kez de Selçuk Belediye Başkanı H. Vefa Ülgür'ün kapısını çaldı ve destek istedi.

STK temsilcileri kabul eden Başkan Ülgür, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve ilçe milli eğitim müdürlüğünün girişimi olması durumunda kendilerinin de imkanları çerçevesinde destek olacakları sözünü verdi.

Reklam
Reklam

STK'lar adına ortak bir açıklama yapan ÇYDD Selçuk Şube Başkanı Metin Çıtak, taleplerinin hayata geçmesi için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Çıtak, şöyle konuştu: "Üniversitenin ön hazırlığı olan orta öğretimde de birtakım mesleki yönlendirmeler olması bakımından ilçemizde duyduğumuz bir eksikliği gidermek adına eğitim kurumundaki iradeler ile bir araya gelerek, bu konuyla ilgili toplantılar yaptık. Sonuç olarak kentin konumu ve yapısı itibari ile Selçuk’ta Güzel Sanatlar Lisesi açılması konusunda kamuoyu oluşturmaya karar verdik. Selçuk’ta Güzel Sanatlar Lisesinin açılması için bir buçuk aylık bir sürede imza kampanyası başlattık ve açtığımız imza kampanyasında 6 bin 901 vatandaşımızın imzasını topladık. Bu rakam 30 bin civarındaki nüfusa sahip olan bir ilçe için azımsanmayacak bir rakam. Bu talebimizin hayata geçmesi için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Bu konu ile ilgili ilçemizdeki kurumların hepsini ziyaret ettik. Selçuk’ta Güzel Sanatlar Lisesi açılma konusu ilçenin çok büyük oranda birleştiği bir talep haline geldi. Sayın Belediye Başkanımızdan mahalli idare olarak ta destek bekliyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Selçuk Belediye Başkanı Vefa Ülgür de, Selçuk'un kültür ve dinlerarası diyalog merkezlerinden biri olduğuna dikkat çekerek, milli eğitim yetkililerinin girişimde bulunması durumunda destek verebilecekleri sözünü verdi.

Ülgür, "Selçuk, Türkiye’de bu alanda Güzel Sanatlar Lisesinin yakışabileceği en önemli noktalardan biri. İlçemiz içinde birçok kültürü barındıran tarihi bir kent. Selçuk ilçesi dinler açısından, kültürel birikimi açısından, heykel ve resim gibi konularda da dünyada başkentlik yapabilecek kadar önemli envantere sahip bir yer. Bugünlerde Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) Türkiye’de lise ve dengi okullarla imam Hatip liseleri açma konusundaki girişimlerini izliyoruz. Belediye Başkanı olarak bana göre, Selçuk'ta imam hatip lisesinden önce güzel sanatlar lisesi açılması gerekiyor diye düşünüyorum. Dilerim Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), İzmir Valiliğimiz, İlçe Kaymakamımız ve Milli Eğitim Müdürümüz Selçukluların yüzde 50'sinden fazlasının bu çağrısına karşılık verir ve Selçuk’ta imam hatip lisesinden önce, ülkenin çok kültürlülüğünü öne çıkaracak, kültürel varlıkların burada daha iyi korunması, tanıtılması ve Türk insanının onlarla ilişki kurması konusunda alt yapı oluşturacak güzel sanatlar lisesi açılır diye umut etmek istiyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Kampanyaya destek verenlere teşekkür eden Başkan Ülgür, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu konuda konunun önemine varıp, imza atan her vatandaşımıza, her hemşerimize ve kampanyayı başlatan, destekleyen tüm sivil toplum örgütlerine çok teşekkür ediyorum. Selçuk Belediyesi, Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi'nin Selçuk’ta eğitim vermesi için çok ciddi katkılar koymuştur. Koymaya devam edecektir. Ancak THK Üniversitesi'nin Selçuk eğitimine, Selçuk kültürüne koyduğu katkı umduğumuz boyutun çok gerisinde kalmıştır. Bu konuyu kuruma yazılı bir şekilde ilettik. Bizim katkılarımıza karşılık verecek boyutlarda ilçe eğitimine katkıda bulunmaları konusunda talebimizi ilettik."

Dokuz Eylül Üniversitesi'nin (DEÜ) açacağı yüksek okulu için bina yapım ihalesinin yapılacağını da anımsatan Başkan Ülgür, "Bu konu ile ilgili tüm proje hazırlıklarımız tamamen bitti. İhale hazırlıklarımız da bitmek üzere. Sonuç Olarak Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) bünyesinde açılacak olan yüksekokulların inşaatı 2013 yılında tamamlanacak. 2014-2015 eğitim öğretim yılında da eğitime başlanacaktır. Selçuk’ta Güzel Sanatlar Lisesi açılması konusunda da Milli Eğitim Bakanlığımızın ve Milli eğitim Müdürlüğümüzün bir girişimi olursa belediye olarak imkanlarımız çerçevesinde katkı koymaya hazırız” şeklinde sonlandırdı konuşmasını.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: