STK temsilcilerinden Çanakkale Yat Limanı Projesi’ne tam destek

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO)'nın, kentin gelişim projeleri hakkında bilgi paylaşımını gerçekleştirmek amacıyla düzenlediği...

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO)'nın, kentin gelişim projeleri hakkında bilgi paylaşımını gerçekleştirmek amacıyla düzenlediği toplantıda, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin tamamı Çanakkale Yat Limanı Projesi’ne destek verdi.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner’in onur konuğu olduğu toplantıya, şehirdeki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan ÇTSO Başkanı Bülend Engin, toplantının konusunun üniversite ile Çanakkale’nin sanayi ve ticaretinin ilişkileri olduğunu söyledi.
ÇTSO’nun 5 bin üyesi ile sanayi, ticaret, üretim ve istihdamda Çanakkale ekonomisinin doğrudan en büyük kurumu olduğunu ifade eden Engin, “Bugün kentimiz ekonomisinde yaratılan artı değer ve refah temelini ÇTSO üyeleri oluşturmaktadır. Çanakkale’nin ekonomik refahın gelişmesi ve doğrudan üyelerimizin girişim ve gelişmeleriyle orantılı olacaktır. ÇTSO Yönetim Kurulu olarak gerek kentimizin gerekse üyelerimizin ekonomik gelişmelerine katkı sunmak için yat limanı, çarşı, kongre merkezi, iş merkezi, kruvaziyer turizmi gibi birçok konuyu birlikte gündemimize alarak, gerçekleşmesi için çaba sarf ediyoruz. Bunlarla yetinmiyoruz, bunlarla birlikte kentimizin gelişimi için sivil toplum dinamiklerinin oluşturacağı sinerjiyi çok önemsiyoruz. Çanakkale kendi geleceğine kendi sahip çıkmalıdır. Bunu başarmak için bir araya gelebilmeli ve düşüncelerimizi paylaşabilmeliyiz.” dedi.
Daha sonra sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kent sorunları ve üniversite ile ilişkiler konusunda görüşlerini açıkladı.
Çanakkale’nin çok konuşulan ancak çok az iş yapılan bir il olarak değerlendiren ÇAGİAD Başkanı Hikmet Sezen, “Türkiye’de birkaç statükocu il kaldı, Çanakkale de onlardan biri oldu. Yat limanı yapılmasını tartışıyoruz. Biz acilen nasıl yaparız, onu tartışmamız gerekiyor. Şehir bu projeye destek vereceğine köstek oluyor. ÇAGİAD olarak yüzde 100 destekliyoruz ve ne gerekiyorsa yapmaya hazırız.” ifadelerini kullandı.
Turizm Tanıtma Derneği Başkanı Sefer Göktepe ise “Turist gelsin diyoruz ama havayolunuz yoksa karayolunuz kötüyse turist nasıl gelsin.” diye konuştu.
Toplantıya katılan diğer sivil toplum kuruluşları da üzün süredir üzerinde tartışılan Çanakkale Yat Limanı Projesi’ne destek vererek, projenin bir an önce hayata geçirilmesini istedi.
Sivil toplum kuruluşlarının konuşmasından sonra söz alan ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Laçiner, göreve gelmesiyle birlikte birçok konuda üniversitede olumlu adımların atıldığını söyledi.
Üniversitedeki gelişimi örneklerle açıklayan Laçiner, “Bunların yapımı kolay değil. Güzel Sanatlar Fakültemiz de tamamlanmak üzere. Bu fakültemizde Çanakkale’nin ilk tiyatro salonu da bulunacak.” şeklinde konuştu.
Prof. Dr. Laçiner, ÇOMÜ mezunlarının yurt dışında da iş bulabildiğini, diğer üniversitelerle kıyaslandığında mezunların işsizlik sorununun çok düşük düzeyde olduğunu kaydetti.
Gelen tepkiler üzerine hukuk fakültesi kurulması çalışmalarını rafa kaldırdıklarını da açıklayan Laçiner, görev süresi bitene kadar Çanakkale’yi ilgilendiren konularda konuşmama kararı aldığını sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz