STK’lar: Adana Valiliği Kamuoyunun Vicdanını Rahatlattı

Adana’da okul birincisi Tuğba Demir'e başörtülü olduğu gerekçesiyle mezuniyet töreninde ödülünü vermediği iddiası ile açığa...

Adana’da okul birincisi Tuğba Demir'e başörtülü olduğu gerekçesiyle mezuniyet töreninde ödülünü vermediği iddiası ile açığa alınan İhsan Sabancı Teknik Kız Meslek Lisesi Müdürü Ayla Avşar'ın bir okula öğretmen olarak atanması kararına STK’lar destek verdi.

Adana Valiliği'nce yürütülen soruşturma sonrası Ayla Avşar'ın Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Kız–Meslek Lisesi'ne öğretmen olarak tayini çıkmıştı. Adana Sivil Toplum Platformu (As Platform) üyeleri, 5 Ocak Meydanı’nda düzenledikleri basın açıklamasında, valiliğin kamuoyunu rahatlatan kararını memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

Reklam
Reklam

As Platform adına açıklamayı yapan Eğitim Bir–Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer, 28 Şubat’ta başlatılan ‘cadı avının’ değişik bir versiyonun 5 Haziran 2012 günü Adana İhsan Sabancı Kız Meslek Lisesi mezuniyet töreninde yaşandığını hatırlattı. Okul müdürü Ayla Avşar’ın Ortaçağ engizisyon mahkemelerinin ruhuna rahmet okutacak saldırgan ve keyfi bir tavırla okul birincisi olan başörtülü Tuğba Demir’i ödülünden men ettiğini savunan Sezer, STK’lar olarak bu hukuksuz uygulamayı kınadıklarını kaydetti. Soruşturma kapsamında Ayla Avşar’ın açığa alındığını bildiren Sezer, Valiliğin ‘ayrımcılık’ yapan müdürle ilgili toplumu rahatlatan bir karar verdiğini ifade etti. Sezer, sözlerinin “Artık ülkemizde bu tür uygulamaların son bulmasını diliyor, enerjimizi bu tür konulara harcamak istemiyoruz.” şeklinde tamamladı.

As Platform Başkanı Mustafa Eraslan da STK’lar olarak ‘ayrımcılık’ yapan Ayla Avşar’a tepkilerini ortaya koyduklarını, kimseyle kişisel bir problemlerinin olmadığını vurguladı. Avşar’ın başka bir okula öğretmen olarak atanmasından memnuniyet duyduklarını anlatan Eraslan, “Valimize teşekkür ediyorum. Gereği doğru bir biçimde yerine getirilmiştir.” diye konuştu. Başörtülü bayanların da destek verdiği açıklama sonrası grup dağıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: