STK'lar "Güçbirliği Platformu"nda Bir Araya Geldi

Antalya'da faaliyet gösteren 110 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelmesiyle Antalya Gönüllü Sivil Toplum Kuruluşları Güçbirliği Platformu kuruldu.

Antalya'da faaliyet gösteren 110 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelmesiyle Antalya Gönüllü Sivil Toplum Kuruluşları Güçbirliği Platformu kuruldu. Yönetim kurulu üyeleri, platformun kuruluşunu Antalya Gazeteciler Cemiyeti toplantı salonunda düzenlendikleri basın toplantısıyla duyurdu. Toplantıda konuşan başkan Canan Tungar, platformun 2004 yılında eski Antalya Valisi Alaaddin Yüksel'in eşi Emine Yüksel'in girişimleriyle kurulduğunu, son olarak dernekler masasına bağlanarak resmi bir yapıya dönüştüğünü anlattı. Haziran ayında bir araya gelen 110 sivil toplum kuruluşunun temsilcilerinin platformun yönetim kurulunu belirlediklerini bildiren Tungar, yönetim kurulu başkanlığına kendisinin, başkan vekilliğine Duran Canatan'ın, genel sekreterliğe Nilgün Atasoy'ın, saymanlığa ise Kemal Koçak'ın getirildiğini, basın ve halkla ilişkiler sorumluluğunu ise Nilhan Kırdı'nın üstlendiğini kaydetti. Sosyal devlette sivil toplum kuruluşlarının önemine dikkati çeken Tungar, Türkiye'de ilk kez bir ilin sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek bir platform etrafında çalıştıklarını söyledi. Tungar, şöyle konuştu: "Güçbirliği toplantılarına bugüne kadar 110 gönüllü sivil toplum kuruluşu temsilcisi katılım sağlamış, bir masa etrafında toplanarak aynı hedef için çalışmıştır. Güçbirliği platfomunun amacı gönüllülük ruhuyla toplumun tüm dinamiklerini kucaklayan, misyonuyla Antalya'nın yönetim, eğitim, sağlık, kültür, sosyal, güvenlik, ticaret ve siyaset gibi konuları en üst düzeydeki yöneticileriyle masaya yatırarak toplumun sesi ve aynası olmaya devam etmektir." Tungar, EXPO 2016'nın hedef projelerinde öncelikli sırada yer aldığını vurgulayarak, bu kapsamda çocuk parkı, çocuk ve genetik kongresi, balkon ve bahçe yarışması, otistik çocuklar projesi gibi çalışmalar yürüteceklerini anlattı. Tungar, platformun ilk toplantısının yarın Turizm Otelcilik ve Uygulama Oteli'nde yapılacağını sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: