STK'lar Muş Için Bir Araya Gelecek

Muş'ta faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı'nın organizesiyle bir araya gelecek.

Muş'ta faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı'nın organizesiyle bir araya gelecek.

Muş TSO Meclis Salonu'nda yarın gerçekleştirilecek toplantıda, kentin sorunları ve çözüm önerileri tartışılacak.

Muş TSO Başkanı Şihmus Sinecem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, toplantının büyük önem taşıdığını söyledi.

Muş'un birçok alanda Türkiye'nin en geri kalmış ili olduğuna işaret eden Sinecem, şöyle konuştu:

"İlimiz birçok alanda geri kalmış durumda. Bu tablonun değişmesi için herkesin üzerine düşeni yapması gerekiyor. Ancak ne hazindir ki, bu durum yıllar geçtikçe olumlu bir şekle dönüşmüyor, dönüştürülemiyor. Bu tablonun değişmesi için böyle bir toplantı tertip ettik. Son teşvik paketiyle Muş'a yatırım yapacak olan işadamlarına büyük imkanlar sağladı. Ekonomi Bakanımız Zafer Çağlayan önderliğinde hazırlanan yeni teşvik paketi, ciddi anlamda Muş gibi geri kalmış illerin kalkınmasına, yeni istihdam alanları açılmasına vesile olması bakımından büyük önem taşıyor. Bizler, bu teşvik paketi kapsamında neler yapılabileceği, Muş'a yatırım yapmayı planlayan işadamlarına nasıl destek olabileceğimizi de ele alıp, katkı sunmak istiyoruz."

Reklam
Reklam

Kentte gelecek yıllarda yapılması planlanan tüm çalışmalarla ilgili değerlendirme yapmayı planladıklarını belirten Sinecem, toplantının asıl amacının Muş'un mevcut sorunları belirlemek ve çözüm önerileri bulmak olduğunu bildirdi.

Sinecem, "Amacımız birilerini tenkit etmek değil. Var olan sorunların çözümüne katkı sunabilmektir. Muş'un durumu ortada. Birçok alanda geri kalmışlık aşikarken, birbirimizi suçlayıcı bir dil kullanarak, işi yokuşa sürmek yerine sorunları yerinde ve net bir biçimde tespit edip, elele vererek çözüme katkı sunmayı hedefliyoruz. Umarım ki bu toplantı sorunların çözümüne bir nebze katkı sunar" diye konuştu.

Muhabir: Sabri Yıldırım

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: