Stk’lar Patlama Noktasına Karanfil Bıraktı

Gaziantep’teki sivil toplum kuruluşları (STK), hain saldırının yapıldığı noktada Kur’an-ı Kerim okuduktan sonra karanfil bıraktı.STK...

Gaziantep’teki sivil toplum kuruluşları (STK), hain saldırının yapıldığı noktada Kur’an-ı Kerim okuduktan sonra karanfil bıraktı.

STK temsilcileri terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirildiği ileri sürülen hain saldırının yaşandığı noktada buluştu. Ellerinde karanfillerle gelen STK başkanları ve temsilcileri, patlamada hayatını kaybedenler ruhuna Kur’an-ı Kerim okudu, ardından da dualar etti. Duaların edilmesinin ardından STK temsilcileri patlamanın yaşandığı noktaya karanfil bıraktı. Yapılan hain saldırıyı saldırı karanfil bırakılarak kınanırken; Rışvanlar Konfederasyonu Genel Başkanı Ali Avcı, Kuvayi Milliye Derneği Gaziantep Şube Başkanı Fikret Akalar, Karakeçiler Derneği Başkanı Abdullah Albayram, Elbeyliler Derneği Başkanı Faik Akyılmaz, Mahmatlılar Derneği Başkanı Nafi Çağlar, Karakoyunlular Derneği Başkanı Muhittin Taşdoğan, Kızkapanlar Derneği Başkanı Şahin Yavuzatmaca, Türkmenler Derneği Başkanı Hasan Aydın birer açıklama yaptı.

Reklam
Reklam

Terör örgütünün amacına ulaşamayacağını ifade eden STK başkanları, Gaziantep halkına birlik ve beraberlik çağrısında bulundu. Gaziantep’in teröre karşı topyekun mücadele ettiğini belirten ve bu birlikteliği bozmaya çalışanların olduğuna vurgu yapan STK başkanları, açıklamaların ardından saldırıda hasar gören Karşıyaka Polis Merkezi'ni ziyaret ederek, geçmiş olsun temennisinde bulundu. Daha sonra emniyet amiri Selçuk Zengin’den hain saldırıyla ilgili bilgiler aldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: