STK'lar Suriye'deki katliamları kınadı

Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde Eğitim Bir-Sen ve Diyanet-Sen temsilcileri, Suriye’deki yaşanan olayları basın açıklaması yaparak kınadı....

Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde Eğitim Bir-Sen ve Diyanet-Sen temsilcileri, Suriye’deki yaşanan olayları basın açıklaması yaparak kınadı.
Tarihi kaynaklarda Şam- Şerif adı verilen coğrafyanın büyük bir bölümü olan Suriye’de yaklaşık bir yıldır katliam yaşandığını vurgulayan Birecik Eğitim Bir-Sen Temsilcisi Ramazan Can, "Suriye’nin fethi, büyük İslam komutanı Halit Bin Velit olduğundan ve pek çok sahabe ve İslam büyüğünün mezarlarının da bulunmasından dolayı bu ülkeye 'Şam-ı Şerif' de denmiştir. Böyle bir şerefli ülkenin camileri ve türbeleri Beşşar Esed’in ve Baas rejiminin emri ile bombalanıyor." dedi. Yüzde onluk bir nüfusa dayanan Nuseyri ve Baas ittifakının iktidarını kaybetmemek için, şimdiye kadar yaklaşık 10 bin kişiyi şehit ettiğini belirten Can, "Şehit sayısının 5 katı kadar da yaralı var. Böyle bir zulme seyirci kalacak bir Müslüman düşünülemeyeceği ve Birecik Eğitim Bir-sen temsilciliği olarak da bu katliamı yapanları şiddetle kınıyoruz." açıklamasını yaptı.
Diyanet Sen Birecik Temsilcisi Mehmet Ali Güç de açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Dünya çok geniş herkese yetecek kadardır. Biz Müslümanların ancak kardeş olduklarına inanıyoruz. İslam düşmanları sürekli Müslümanların üzerinde kara bulutların dolaşmasını, gözyaşı, kan ve barutun hiç eksilmemesini istemektedir. Kardeş ülke Suriye’de akan kan gün geçtikçe artıyor. Şu ana kadar binlerce vatandaş hayatını kaybetti. Üzülerek ifade edelim ki bugün bütün dünya gözü önünde Beşşar Esed ve etrafındaki derin güçler ağır silahlarla saldırdıkları şehirleri kan gölüne çevirmiştir ve bütün dünya bu vahşet tablolarını seyrediyor."
Yaşanan kıyımı şiddetle ve nefretle kınadıklarını ifade eden Can, sözlerini şöyle sürdürdü: "Suriye’de öldürülenler gerçekten de bizim çocuklarımız, kardeşlerimiz, ablalarımız, dayılarımız, halalarımız. Sosyalist Arap milletçisi Baas cuntası tarafından elleri, kolları parçalanan, kafalarından ve göğüslerinden kurşunlanan, sıcacık kanı aktıkça üzerimize ürpertici bir soğukluk oluşturanlar bizim kardeşlerimizdir. Zalim Esed ve hamisi Rus Moskofuna sesleniyorum. Kirli ellerinizi Müslümanların temiz kanına bulaştırdığınız yeter.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz