Stk'lardan Barış Sürecine Destek

25 ilden 17 odanın bir araya gelerek oluşturduğu Doğu ve Güneydoğu Anadolu Serbest Muhasebeci Mali...

25 ilden 17 odanın bir araya gelerek oluşturduğu Doğu ve Güneydoğu Anadolu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odaları (SMMMO) Platformu üyeleri, barış sürecine destek verdiklerini açıkladı.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odaları Platformu üyeleri, 33. Bölge Odaları Platform toplantısında Gaziantep'te bir araya gelerek, barış süreciyle ilgili bildirge yayınladı. Platform adına bildirgeyi yayınlayan Şanlıurfa SMMMO Başkanı Nihat Taş, şu ifadeleri kaydetti:

"30 yıldır devam eden ve tüm kesimleri derinden etkileyen, on binlerce insanın ölümüne ve derin acılara yol açan sorunun çözümünde hiç kuşku yok ki, herkese büyük sorumluluk ve görevler düşmektedir. Son gelişmeleri yakından takip etmekle birlikte, sorunun çözüme yaklaşma duygusu bizleri daha fazla umutlandırmış ve heyecanlandırmıştır. Bugün toplumun tüm kesimi, sorunun bir an önce çözülmesi taraftarıdır. Bizler, sorunların silah ve şiddetle değil; siyasetle, konuşarak ve hoşgörüyle çözüleceğine inanıyoruz. Toplumun tüm kesimlerinin, demokrasi ve insan hakları temelindeki çalışmalara, toplumsal uzlaşı ve barışa katkı sunmasını ve bu sürecin içinde olması gerektiğini düşünüyoruz. Bu toprakların insanı olarak kardeş kavgasının sonlandırılması adına atılan her adımlara, demokrasi ve insan hakları alanında tüm kesimlerin mutlu ve özgür bir biçimde yaşamasıyla ilgili yapılan çalışmalara ve şiddetin sona ermesi ve barışın tesisi çalışmalarına destek oluyoruz. Tüm kimliklere saygılı, her insanımızın inancını ve kimliğini özgürce yaşayacağı, sorunlarını çözmüş güçlü bir ülke hepimizin ortak hayalidir. Demokrasilerin vazgeçilmez unsurları olan biz meslek odalarının ve sivil toplum örgütlerinin talebi; şiddet ortamının sona ermesi ve demokrasimizin güçlenmesidir."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: