Stoch UEFA'ya konuştu!

Fenerbahçe'den kiralık olarak gittiği PAOK'a uğurlu gelen Slovak yıldız Miroslav Stoch, kaydettiği harika golle de takımına Şampiyonlar Ligi kapısını araladı.

7 Ağustos'ta 1 Milyon Euro bedelle Fenerbahçe'den PAOK'a kiralık olarak giden Miroslav Stoch, 15 Ağustos'ta Metalist Kharkiv'in UEFA tarafından men edilmesi sonucu Şampiyonlar Ligi ön elemesinde oynama hakkı kazanmıştı.

İlk maçta Veltins Arena'da Schalke deplasmanına çıkan Yunan ekibi, Stoch'un 74. dakikada Türkiye'de alışık olduğumuz gollerinden birine imza atmasıyla sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrılmıştı.

24 yaşındaki Slovak yıldız, Uefa.com'a yaptığı açıklamada şöyle konuştu: "İyi bir sonuç ancak henüz yolun yarısındayız. İlk yarıda kötü oynadık. Devre arasında teknik direktörümüz hepimize ne yapması gerektiğini anlattı ve ikinci yarıda farkı gördük. Şampiyonlar Ligi'ne sadece 1 maç uzağız ve bu harika.

Reklam
Reklam

Metalist'in men edilmesi nedeniyle şanslı olsak da; futbol böyle. Her an her şey olabilir ve biz de şansı yakaladık. Artık Schalke baskı altında olacak ve gol atmak zorunda. Neler olacağını göreceğiz."

Attığı golle de ilgili konuşan Stoch, "Bire bir kaldığımda avantajlı olduğumu hissettim ve içeri kıvrılıp şut çekmeyi denedim. Kalecinin diğer köşeye yakın olduğunu görünce uzak köşeye vurdum ve bu da iyi bir karar oldu" dedi.

Schalke'nin eski teknik direktörü Huub Stevens yönetimindeki PAOK, 27 Ağustos'ta Toumba Stadı'nda oynanacak rövanşta istediği skoru aldığı takdirde, tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etme hakkı kazanarak büyük bir başarı elde etmiş olacak.

TRTSpor

Anahtar Kelimeler: