Stratejik İK Liderlik Ödülü Kimberly Clark'ın

İSTANBUL (İHA) - Bu yıl başında büyük bir yatırımla Türkiye pazarına giren dünyanın en büyük firmalarından Kimberly Clark performans yönetimi konusundaki yeni uygulaması nedeniyle ödüllendirildi. Kimberly Clark bu uygulama ile Amerika'da bulunan İnsan Kaynakları Yönetimi Derneği'nden Stratejik İK Liderlik Ödülü'nü aldı.
Kimberly Clark, Dünya çapında 200 binden fazla üyesi bulunan (SHRM) İnsan Kaynakları Yönetimi Derneği'nin verdiği ödülü, Global Performans Yönetimi ve Ücret Politikası süreç ve uygulamalarındaki yeni düzenlemeler sonucunda almaya hak kazandı. Ödül için 150 aday şirket arasından finale kalan K-C, kurumsal hedefleri doğrultusunda Performans Değerlendirme Programı'nı yenileyerek ve maaş destek yapısını küresel ölçeklere taşıyarak ödülün sahibi oldu. Finale kalan diğer iki firma Chevron ve Verizon İletişim idi.

Reklam
Reklam

Kimberly Clark Türkiye Genel Müdürü Ari Melamud, ödülle ilgili olarak, "Performans Yönetimi konusunda geliştirdiğimiz yeni sistem pazar performansımızı pozitif yönde etkiliyor. Zira bu sistem bizlere, şirketimizin tüm çalışanlarının keşfedilmemiş özelliklerinin ortaya çıkarılmasını sağladığı gibi bireysel yeteneklerinin tüm grup yararına uygulanması için gerekli zemini oluşturuyor. Bu da bizlere kişisel başarının maksimizasyonu ve pazar başarısı olarak geri dönüyor" dedi.

Ödül, şirketlerin itibarının gelişmesinde ve stratejik hedeflerinin yakalanmasında önemli bir rol oynayan ve insan kaynağını kurumsal hedefler doğrultusunda yönlendirebilen İK departmanlarına veriliyor. Bu yıl lider olan Kimberly-Clark ödüle hak kazanan programını 63 ülkede, 14 farklı dili konuşan toplam 20 bin çalışanıyla birlikte yürütüyor.