“stratejik Yerel Yönetişim” Projesi Anlatıldı

İç İşleri Bakanlığı ve Avrupa Birliği işbirliği ile yürütülen Stratejik Yerel Yönetişim” projesi “Vatandaş Katılımı”...

İç İşleri Bakanlığı ve Avrupa Birliği işbirliği ile yürütülen Stratejik Yerel Yönetişim” projesi “Vatandaş Katılımı” konulu eğitim programı düzenlendi.

Gaziantep novotel toplantı salonunda düzenlenen eğitim programına kamu kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

Proje,Adana,Antalya, Bursa, Erzurum, Gaziantep, Mersin, Kocaeli, Konya, Sakarya, Samsun Büyükşehir Belediyeleri,Balıkesir,Çorum,Denizli,Diyarbakır Elazığ, Isparta, İskenderun/Hatay, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Kahramanmaraş, Siirt, Trabzon, Şanlıurfa ve İstanbul-Bahçelievler olmak üzere 26 belediyede uygulanıyor.Kent konseyleri ve iletişim süreçlerinin yönetimi hakkında Eğitim Uzmanı Sezin Üskent tarafından sunum yapıldı.

Reklam
Reklam

Eğitimde vatandaşların yerel yönetim süreçlerine katılımının önemi, katılımı sağlamanın yolları, kent konseylerinin nasıl daha etkin hale getirilebileceği ve tüm bu süreçlerde kullanılması gereken etkin iletişim yöntemleri ve iletişim stratejisi gibi konular anlatıldı.

Gaziantep'te sivil toplumun karar alma mekanizması katılımını amaçlayan bir proje yürütüyoruz diyen Sivil Toplum Katılım Kilit Uzmanı Anke Ruige, “Bizim Batı Avrupa’da uyguladığımız bazı yöntemleri gereçleri bu doğrultuda tanıtıyoruz. Esas hedef kitlemiz Belediyeler,Belediye meclisleri,Gençlik konseyleri,Sivil toplum kuruluşları, Kadın dernekleri’ ne bazı yaşanmış örnekler vererek şehir konseylerinin verimliliğini artırmayı planlıyoruz.İlk olarak emlak vergisi,iş yeri ruhsatları,yapı ruhsatları,su ve kanalizasyon hizmetleri ve katı atık toplama hizmetleri bu servislerin sağlanmasında hangi belediyelerin daha etkili verimli çalıştıklarını belirleyeceğiz.”diye konuştu.

Proje Direktörü Malinda Twaalfhoven Ma, “Programın ana hedefi yerel yönetimleri güçlendirmek,Yerel yönetim reformu geliştirilen 2006 yılında yürürlüğe konulan stratejık yönetişim projesi ile beraber yürüyor bizim bu projeler. Bu proje genel olarak şeffaflık,verimlilik ve etkinliği amaçlıyor. Ayrıca vatandaşın katılımı bunu nasıl ortaya koyabiliriz anlatıyor.”dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz