Stratejik Yerel Yönetişim Projesi Kapsamında Yapılan Anket Değerlendirilecek

Antalya Kent Konseyi İmar ve Planlama Çalışma Grubu'nca "Stratejik Yerel Yönetişim Projesi" kapsamında yapılan anket sonuçları değerlendirilecek.

Antalya Kent Konseyi İmar ve Planlama Çalışma Grubu'nca "Stratejik Yerel Yönetişim Projesi" kapsamında yapılan anket sonuçları değerlendirilecek.

İmar ve Planlama Çalışma Grubu Başkanı Ebru Manavoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, "Stratejik Yerel Yönetişim Projesi" kapsamında Antalya'da 5 merkez ilçeyi de kapsayacak toplam 29 bölgede uygulanan anketten çıkan sonuçların çalışma programında değerlendirmeye alınacağını belirtti.

Kamu hizmetlerinin performansı hakkında hizmet kullanıcılarının değerlendirmelerine dayanan bir kamuoyu anketi olan "Vatandaş Karnesi"nin, Antalya'da yapılmış olmasının memnuniyet verici olduğunu belirten Manavoğlu, kentin sosyo-ekonomik yapısının ve kent içindeki farklılaşmanın mekan üzerine yansıtılması ve anlaşılmasının bundan sonra yapılacak çalışmalara veri sağlaması açısından önem taşıdığını vurguladı.

Reklam
Reklam

Vatandaş karnesi kapsamında 10 ana başlık altında tanımlanan hizmetlere ilişkin vatandaşın memnuniyet değerlendirmesinde, sorun tespitinin mahalle ölçeğinde yapılmasının büyük avantajlar sunduğunu ifade eden Manavoğlu, çalışma grubunun kentteki tüm aktörleri bir araya toplayarak bölgesel sorunların tespiti ve çözümü konusunda gerekli diyalog ortamını sağlamaya çalışacağını anlattı.

Antalya'da trafik ve ulaşımın, tüm bölgelerin ortak sorunu olması açısından büyük önem taşıdıklarını dile getiren Manavoğlu, şunları kaydetti:

"Antalya genelinde vatandaş karne sonuçları incelendiğinde yüksek gecekondulaşma ve imara açık olmayan bölgelerde kentsel hizmetlere erişimde, kullanım, kalite ve memnuniyette sorunlar bulunmaktadır. Bu alanlara yasa gereği altyapı hizmeti verilememesi nedeniyle altyapı ve ulaşım sorunlarının olumsuz olarak çıktığını, bu alanlardaki vatandaşların Antalya'da ve mahallesinde yaşamaktan memnuniyetsizlik duyduklarını ifade etmişlerdir. Gecekondulaşmayı önleyecek politikaların oluşturulması ve bu sağlıksız alanların nitelikli ve sağlıklı mekanlar haline dönüştürülmesi, kentin parçacıl değil, bütüncül planlanması sorunların çözümü için bir zorunluluk teşkil etmektedir."

Reklam
Reklam

Altyapı sorunlarına sağlıklı çözümler getirilemeyişinin temel nedeninin ilgili kurumlar arasındaki koordinasyonsuzluk olduğunu savunan Manaoğlu, şöyle devam etti:

"Kazı ruhsatları düzenlenirken ve diğer kurumların kazı çalışmalarında ortak hareket edilerek çalışmaların bir bütünlük içerisinde yapılması gerekmektedir. Bu çalışmalar yapılırken kurumların birbirlerinin çalışmalarına da zarar vermesi, hem maddi hem de manevi zararlara neden olmakta vatandaşın hizmetlerden memnuniyetsizliğini arttırmaktadır. Ayrıca kent bilgi sistemi oluşturularak altyapı çalışmalarına dahil diğer kurumlarla koordineli çalışmalar yapılarak sürekli şantiye görünümünden kurtulması sağlanmalıdır. Bu çalışma, Antalya'da belli periyotlarla tekrarlanarak yıllar içindeki değişimlerin takip edilebileceği sürekli bir kamusal hesap verebilirlik açısından önem taşımaktadır."

Muhabir: Sefa Karacan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: