Stratonikeia antik kentinde kilise bulundu

Muğla’nın Yatağan ilçesi yakınındaki 3 bin yıllık Stratonikya antik kentindeki kazı çalışmalarında, bin 675 yıllık...

Muğla’nın Yatağan ilçesi yakınındaki 3 bin yıllık Stratonikya antik kentindeki kazı çalışmalarında, bin 675 yıllık kilise bulundu. Muğla Valisi Fatih Şahin, tarihi kilisenin günışığına çıkarılması sebebiyle antik kenti ziyaret etti. Şahin'e Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Fevzi Kurşun ve Kazı Başkanı Doç. Dr. Bilal Söğüt eşlik etti. Söğüt 2 bin 500 yıllık kanalizasyon sistemi, meclis binası, kazı evi deposu, antik tiyatro ve kilisenin bulunduğu kazı alanı hakkında bilgi verdi.
Vali Şahin, "Ne zaman Stratonikeia'ya gelsek, ortaya çıkarılmış, geçmişin tarihine ışık tutan eserlerle karşılaşıyoruz. Elbirliğiyle ve medyanın da desteğiyle Stratonikeia'yı en iyi şekilde tanıtmalıyız. Bu çalışmalar kapsamında şu an gündemde olan bir Kültür Yolu projemiz var. Belen Kahvesi'nden başlayıp Stratonikeia'da sona eriyor. Yakın zamanda hayata geçirmeyi düşünüyoruz. Muğla'da turizmi 12 aya yayma çalışmaları kapsamında Stratonikeia da gereken payı almalı." dedi.
Doç. Dr. Söğüt ise bu yılki kazı çalışmalarında İsa ve Mikail adına yapılmış kiliseler olduğuna dair kalıntılar ortaya çıkardıklarını belirterek, "O dönemde yaşayan zenginler, mal varlıklarını bölgenin düzenlenmesi için kullanmış. Kazılar sonucu, 325 yılında inşa edilmiş bir kilise bulduk. Kilisenin 35 yıl kullanılıp yıkılmış olduğunu belirledik. En kısa zamanda tamamen ortaya çıkarıp yerli ve yabancı turistlerin ziyaretine açmayı planlıyoruzb" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz