Stresten meyve ve sebzeyle arının

ANKARA (İHA) - Meyve ve sebzelerin insanların gerçek dostu olduğu bir kez daha kanıtlandı. Mide kanserinden, stresin önlenmesine kadar sağlığımızı her renk meyve ve sebze olumlu etkiliyor.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan araştırmalar sonunda yetişkinlerde görülen kanserin yarısının beslenme bozukluğundan kaynaklandığını ortaya koydu.

Araştırmalar yetişkinlerdeki kanserin yüzde 85'inin bol miktarda sebze ve meyve tüketilerek önlenebileceğini gösteriyor. Araştırmalar meyve ve sebzelerin günde en az 5 porsiyon tüketildiği takdirde insanları farklı hastalıklardan koruduğunu kanıtlıyor. Araştırma sonuçları ayrıca meyve sebzelerin sadece fizyolojik rahatsızlıklara değil bunun yanı sıra psikolojik olarak da insana yararı olduğunu gösteriyor. Kivi, ahududu, turunçgiller gibi meyvelerin bol miktarda C vitamini içerdiğine dikkat çekilen araştırma sonuçlarında, bu meyveleri çokça tüketen insanların soğuk algınlığı ve gribe yakalanma olasılıklarının az olduğu belirtilirken, kilo vermek isteyenlerin zengin bir diyetle sağlıklı olarak kilo verebileceğini ve kilo verildikten sonra formun korunabileceğini gösteriyor.

Reklam
Reklam