Stso Başkanı Güven Kuzu'dan Kutlu Doğum Haftası Mesajı

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Güven Kuzu, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle gazetecilere yaptığı...

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Güven Kuzu, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle gazetecilere yaptığı açıklamada, Peygamber Efendimizin en büyük insan hakları savunucusu olduğunu söyledi.

Hazreti Muhammed'in haksızlıklara, hukuksuzluklara karşı verdiği mücadelenin, ötekileştirmelere, ayrımcılığa karşı duruşunun ve adalete, insan onuruna değer verdiğini belirten Kuzu, bunu hem hayatında ve hem de veda hutbesinde açık bir şekilde dile getirdiğini belirtti. Peygamber Efendimizin hareketleri ve sözleriyle insanlık alemine örnek olduğunu belirten Kuzu, "Kainatın kendisi için yaratıldığı Peygamber Efendimiz her davranışı ile yalnız o zamanın değil ebediyete kadar insanlık alemine örnek olacak, yol gösterecek kadar eşsiz bir liderdi. Son yıllarda sık sık vurgu yapılan insan hakları aslında onun ortaya koyduğu ve emir buyurduğu ilkelerde saklıdır. Asırlar öncesinden davranışları ve özellikle de veda hutbesindeki mesajıyla başta kadın hakları olmak üzere çocuk ve hayvan hakları dahil bize her alanda bir insanlık dersi vermiştir. Bu vesile ile Kutlu Doğum Haftası'nın hayırlara vesile olmasını ve içinde yaşadığımız sürecin onun emir buyurduğu şekilde barışı getirmesini dilerim” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz