STSO heyeti deprem bölgesinde incelemelerde bulundu

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (STSO)'ndan bir heyet; deprem bölgesinde incelemelerde bulundu. STSO'dan yapılan yazılı...

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (STSO)'ndan bir heyet; deprem bölgesinde incelemelerde bulundu.
STSO'dan yapılan yazılı açıklamada, oda başkan vekilleri Nedim Kuzu ve F.Özgür Çalapkulu başkanlığında bir heyetin Van ve Erciş ilçesi ile depremden zarar gören köylerde incelemeler yaparak, ihtiyaçları tespit ettikleri belirtildi.
Açıklamada, “Heyetimiz başta Van ve Erciş Sanayi ve Ticaret Odası yetkilileri görüşmeler yaparak geçmiş olsun dileklerini iletti. Bunun yanı sıra heyetimiz Van il, Erciş ilçe merkezi ile depremde zarar gören bazı köylerde de incelemeler yapıp vatandaşlarla görüşerek, bu büyük afete maruz kalmış vatandaşlarımızın ihtiyaçları tespit edilmeye çalışıldı.” denildi.
Deprem belgesinde yaptıkları incelemelerle ilgili bilgi veren STSO Başkan Vekili Nedim Kuzu, “Oda heyeti olarak deprem bölgesini gezdik ve geçmiş olsun dileklerimizi ileterek oradaki vatandaşların acılarını bire bir paylaştık. Depremde yaşamlarını yitiren Siirtli hemşerilerimizden bazılarının ailelerini ziyaret ederek başsağlığı diledik. Deprem bölgesindeki insanlarımız gerçekten büyük sıkıntılar içerisinde. Bunu gerek Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkan vekilleri ile Erciş Ticaret ve Sanayi Odası Başkan ve diğer yetkilileri ile görüşmelerimizden ve bizzat bire bir ziyaret ettiğimiz vatandaşlarımızdan öğrendik. Deprem bölgesinin gıdadan çok acil olarak, çadır ve Mevlana evleri olarak da bilinen prefabrik evlere ihtiyaçları var. Kışın bütün etkilerinin görülmeye başladığı bir yerde vatandaşlarımızın bir an önce başlarını sokabilecekleri, çoluk çocukları ile soğuktan korunacakları yerlere ihtiyaçları vardır. Herkesin bu konuda seferber olması gerekir.” dedi.
Kuzu, gönderilecek yardımların ve özellikle giysilerin insan onurunu zedelemeyecek bir şekilde yeni ve kullanılabilir durumda olmasına dikkat edilmesini istedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz