Su alan gemiyi kurtarma çalışmaları devam ediyor

Zeytinburnu Zeyport Limanı önlerine demirlemek için manevra yaptığı sırada sürüklenerek iki gemiye çarpan Kayan-1 adlı...

Zeytinburnu Zeyport Limanı önlerine demirlemek için manevra yaptığı sırada sürüklenerek iki gemiye çarpan Kayan-1 adlı kuru yük gemisini kurtarma çalışmaları devam ediyor. Aldığı suyun etkisiyle yan yatan gemiden su tahliye çalışmaları devam ederken, itfaiye ve acil yardım ekipleri limanda hazır bekletiliyor.

İstanbul boğazında etkili olan lodos ve fırtına sebebiyle 'Kayan 1' adlı kuru yük gemisi, Zeytinburnu Zeyport Limanı’nın hemen önüne demirlemek için manevra yaptı. Sürüklenen gemi, demirli halde bulunan Hollanda bayraklı Slochterdiep ve Tanzanya Bayraklı Adria Blu isimli gemiye çarptı. Çarpışmanın etkisiyle demirli bulunan iki gemide hafif hasar oluşurken, Kayan 1 gemisi ise gövdesinde açılan delikten su almaya başladı.

Reklam
Reklam

Kazanın ardından bölgeye sevk edilen kıyı emniyeti römorkörleri ve tahlisiye botları yardım çalışmalarına devam ediyor. Kayan 1 gemisinin aldığı suyun etkisiyle önemli oranda yan yattığı görüldü.

Kıyı emniyeti ekiplerinin kurtarma çalışmaları devam ederken, itfaiye ve ilk yardım ekipleri de sahilde hazırda bekletiliyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz