Su Altı Sporları

Balıkesir'in Ayvalık ilçesi açıklarındaki 60'ı aşkın noktada, dalış eğitimleri verilmeye başlandı.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesi açıklarındaki 60'ı aşkın noktada, dalış eğitimleri verilmeye başlandı.

Dalış eğitmeni Kubilay Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kırmızı mercanlara ev sahipliği yapan ilçenin, 24 ada ve 60'tan fazla dalış noktasına sahip olduğunu söyledi.

İlçedeki dalış eğitimlerine, Avrupalıların yanı sıra yerli turistlerin yoğun ilgi gösterdiğini belirten Kılıç, bölgenin, dalış meraklılarına uygun ortamlar sunduğunu anlattı.

Kılıç, Ayvalık'ın, kırmızı mercanlar başta olmak üzere sahip olduğu su altı zenginlikleri, her seviyeye elverişli dalış eğitim noktaları, büyük şehirlere yakınlığı ve ulaşım kolaylığı dolayısıyla tercih edildiğini dile getirdi.

Reklam
Reklam

Türkiye'nin en renkli alanlarından Ayvalık'ın, dalış eğitim merkezi olma yolunda hızla ilerlediğine dikkati çeken Kılıç, "Burada mercan, batık, derin su ve eğitim dalışları yapmaya uygun birçok alan mevcut. 2013 sezonunda deniz altıyla buluşmak isteyen kişilere eğitimlerimiz devam ediyor. Bunun yanında keşif dalışları yaparak su altı dünyasıyla daha fazla kişiyi tanıştırmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Muhabir: Emrah Elmas / Zafer Akpınar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: