Su Baskınlarına Son

Bursa’nın İnegöl ilçesinde daha önce Alanyurt ile İnegöl arasındaki ana kollektör hattını yenileyen belediye, şimdi...

Bursa’nın İnegöl ilçesinde daha önce Alanyurt ile İnegöl arasındaki ana kollektör hattını yenileyen belediye, şimdi de Alanyurt’un en düşük noktalarından biri olan Üçevler Mahallesi’nde kanalizasyon hattı çalışmasını yürütüyor.

Çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkan Yardımcısı Turgay Yel, Zambak Caddesi’nin Üçevler Mahallesinin ana toplayıcı kanalının geçtiği cadde olduğunu belirterek, bu yüzden yoğun yağışlarda sık sık su baskınları yaşandığını söyledi. Yel, ilk iş olarak Zambak Caddesi için bir kanalizasyon projesi hazırladıklarını sonrasında da geçen hafta başı itibari ile uygulamaya geçtiklerini belirtti.

Reklam
Reklam

Yel, “Mevcut şebeke hattı Q500 çapa sahip borularla Q1000‘lik kolektör hattına bağlıydı. Bundan dolayı yoğun yağışlarda buradaki hat hemen dolduğu için mahallemiz su baskınlarına maruz kalıyordu. Biz burada Q600‘lük çapındaki borulardan oluşan kanalizasyon hattını daha önce yapımını tamamladığımız Q1400‘lük ana kolektör hattına bağlıyoruz. Buradaki çalışmamız %90 tamamlandı. Bundan sonra yağmur suyu hattından kaynaklanan akış, bu kolektörden sağlıklı ve sorunsuz bir şekilde sağlanacaktır” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: