Su, Bir Köyün Daha Yüzünü Güldürdü

Malatya'da yaz aylarında içme ve sulama suyunda sıkıntı çeken köyün ihtiyacı, İl Özel İdaresi tarafından...

Malatya'da yaz aylarında içme ve sulama suyunda sıkıntı çeken köyün ihtiyacı, İl Özel İdaresi tarafından yapılan sondaj sonucunda çözüldü.

Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü tarafından Kömekavak köyünde yapılan sondaj çalışması sonunda, saniyede 10 litre çıkan su bulundu. 140 metre derinlikten çıkan su, yazın Kömekavak köylülerinin içme ve sulama suyu ihtiyaçlarında kullanılacak. Akçadağ ilçesine bağlı Kömekavak köyüne giden İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan Kaya ile İl Özel İdaresi Su ve Kanal Hizmetleri Müdürü A. Hikmet Türkoğlu, çalışmaları yerinde inceledi. İrfan Kaya, "2012 yılının başından itibaren yapılan sondaj çalışmamızın 5.'sini bu köyde açtık. Yapılan çalışma oldukça başarılı oldu. Kömekavak köyünde şebekeli içme suyumuz var. Fakat yazın suyu bazı yerlerde sulamada kullandıkları için içme suyu sıkıntısı çektiklerini biliyorduk. Muhtarımızın da sondaj açılması için bir talebi vardı. Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğümüz tarafından sondaj açımı başladı. Yapılan çalışma sonunda 140 metre derinlikten saniyede 10 litre su çıktı. Bu su içme amaçlı kullanıma sunulacağı gibi fazlası da sulamada kullanılabilir' dedi.

Reklam
Reklam

Kömekavak köyü Muhtarı Hüseyin Yıldırım da, "Yazın köyün nüfusu artığı için içme suyu sıkıntısı çekiyoruz. Yapılan bu sondaj çalışması ile sıkıntımız giderilecek. Çok güzel bir su çıktı. Su depomuz yapıldıktan sonra başka bir sıkıntımız kalmayacak" şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: