Su Borularından Tasarruflu Kalorifer Kazanı Yaptı

Özcan ÇİRİŞ/ BİTLİS, Adilcevaz İlçesi'ne bağlı Aydınlar Beldesi'nde 23 yıldır kaynakçılık yapan Orhan Emen, su borularını birbirine kaynaklayarak tasarruflu kalorifer kazanı

Özcan ÇİRİŞ/ BİTLİS, Adilcevaz İlçesi'ne bağlı Aydınlar Beldesi'nde 23 yıldır kaynakçılık yapan Orhan Emen, su borularını birbirine kaynaklayarak tasarruflu kalorifer kazanı yaptı. Emen, kazanın 4 daireyi ısıtacak kapasitede olduğunu söyledi.
Odun, tahta parçası, ağaç yaprakları gibi yakıtların kullanıldığı kalorifer kazanıyla yüzde 70 oranında yakıt tasarrufu sağladığını belirten Emen şöyle konuştu:
"Demir su borularından yaptığım bu kazan 4 evi rahatlıkla ısıtabiliyor. Yakıt tasarrufu oldukça fazla olan bu kazandan Erciş’te bir müşterimin evine kurdum. Kendisi kurduğum bu sistemden oldukça memnun. İnşallah talep olması durumunda seri üretime geçeceğim. Çünkü bu konuda kendime güveniyorum."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: