Su Deposu, Buz Kulesine Dönüştü

ÖZKAN BİLGİN - Van'da dondurucu soğuklar nedeniyle boruları patlayan su deposu, akan suların donmasıyla buz kulesine dönüştü.

ÖZKAN BİLGİN - Van'da dondurucu soğuklar nedeniyle boruları patlayan su deposu, akan suların donmasıyla buz kulesine dönüştü. Gündüz güneşin sıcak yüzünü gösterdiği Van'da gece saatlerinde hava sıcaklığının sıfırın altında 20 dereceye kadar düşmesi hayatı zorlaştırdığı gibi güzellikleri de beraberinde getiriyor. Dondurucu soğuklar nedeniyle kentteki baraj ve göletlerin tamamen, akarsu, şelale ve göllerin de kısmen donması ortaya eşsiz görüntülerin çıkmasını sağladı. Van'ın Edremit ilçesine bağlı Kızıltaş köyünde bulunan su deposunda da aşırı soğuklar nedeniyle boruları patladı. Yaklaşık 20 metre yüksekliğe sahip 4 katlı su deposunda patlayan borulardan akan suların aşırı soğuklar nedeniyle donması, ortaya buz kulesini andıran bir görüntü çıkardı. Donan sulardan dolayı tamamen buzla kaplanan su deposunun en alt katında eskimo evlerini aratmayan bir görüntü oluştururken, açtıkları kapıyla içeri giren köylü çocuklar da farklı bir mekanda oyun oynamanın tadını çıkarıyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: