Su İçin Büyük Buluşma Gün Sayıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde, BUSKİ, Su Vakfı, Bursa Kent Konseyi ve...

Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde, BUSKİ, Su Vakfı, Bursa Kent Konseyi ve DSİ Bursa Bölge Müdürlüğü’nün ortak organizasyonuyla düzenlenen 3. Uluslararası Su Kongresinde ‘Sürdürülebilir Su Yönetimi ve Kentlerin Geleceği’ masaya yatırılacak.

BUSKİ Genel Müdürlüğü, Su Vakfı, Bursa Kent Konseyi ve DSİ Bursa Bölge Müdürlüğü’nün ortak organizasyonuyla 22-23-24 Mart 2013 tarihlerinde Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenecek ‘3. Uluslararası Su Kongresi ve Sergisi’nin büyük yankı uyandırması bekleniyor. ‘Sürdürülebilir Su Yönetimi ve Kentlerin Geleceği’ temasıyla düzenlenecek kongreye bugüne kadar 17’si yurtdışı, 55’i de yurtiçinden olmak üzere 72 üniversiteden akademisyen ile öğrenci kulüpleri başvuruda bulundu. Yine yurtiçi ve yurtdışından çok sayıda ilgili kamu ve özel sektör temsilcileri ile ilgili kurum ve kuruluşların yer alacağı kongrede sektör temsilcileri, kendilerine tahsis edilen stantlarda ürünlerini sergileme imkanı bulabilecek.

Reklam
Reklam

İlk, orta ve lise öğrencilerinin de ilgisine sahne olması beklenen kongrede Galatasaray Lisesi, Robert Koleji, İstanbul Erkek Lisesi, Kabataş Lisesi, İstanbul Fatih Lisesi, İzmir Fen Lisesi, İzmir Yamanlar Lisesi ile Bursa’daki fen ve anadolu liselerinde öğrenim gören öğrenciler, oturumlarda yer alarak, suyun hayat için önemi ile suyun geleceğine dair görüşlerini konuklarla paylaşacak. Yine anaokulu ve ilkokul öğrencileri, ‘su’ konulu skeçler sahneleyecek.

Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’ni büyük bir buluşma alanına çevirecek kongrenen su kaynaklarının tespiti, geliştirilmesi, işletilmesi, bakımı ve yerel yönetimlerden merkezi yönetimlere kadar gelişim sürecini gözler önüne sererek, içme ve kullanma suyu kültürünün oluşumuna katkı sağlaması bekleniyor.

Katılımın ücretsiz olduğu kongrenin Onur Kurulu Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bursa Valisi Şahabettin Harput, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Ali Sürmen ve Orhangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep İleri’den oluşuyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz