Su İçin Yürüdüler

Dünya Su Günü nedeniyle Türkiye Erozyonla Mücadele Vakfı (TEMA), tarafından Çorum’da yürüyüş düzenlendi.Yürüyüşe TEMA Vakfı...

Dünya Su Günü nedeniyle Türkiye Erozyonla Mücadele Vakfı (TEMA), tarafından Çorum’da yürüyüş düzenlendi.

Yürüyüşe TEMA Vakfı Çorum Temsilcisi Erkan Çirkin, üniversite öğrencileri ve ilk ve orta okullardan öğrencilerin katıldığı yürüyüşte suyun önemine dikkat çekildi.

Hürriyet Meydanında toplanan yaklaşık 300 öğrenci ellerinde pankartlarla Gazi Caddesinden yürüyüşe geçti. “Suyuna Sahip Çık” sloganlarının atıldığı yürüyüşü vatandaşlarda meraklı bakışlarla izledi. Yürüyüş Atatürk Anıtında sona erdi.

Reklam
Reklam

TEMA Vakfı Çorum temsilcisi Erkan Çirkin, her geçen yıl gittikçe azalan ve bozulan su varlığına dikkat çekmek istedikleri için böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Suyun "kullanılacak bir kaynak" değil, "korunması gereken bir varlık" olduğunu ifade eden Çirkin, suya ulaşma hakkının temel ve yaşamsal bir hak olduğunun altını çizdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: