Su Katılım Bedelleri Akbüklüye Anlatıldı

Bir süredir Akbük kamuoyunun gündeminde olan ve çeşitli spekülasyonlara yol açan “Su Katılım Bedelleri” ile...

Bir süredir Akbük kamuoyunun gündeminde olan ve çeşitli spekülasyonlara yol açan “Su Katılım Bedelleri” ile ilgili bir toplantı düzenleyen Akbük Belediye Başkanı Mehmet Erçin Sandalcı katılım oranı yüksek olan topluluğa slayt gösterimi ile açıklamada bulundu.

Akbük Türkan Saylan Kültür Merkezinde konuyla ilgili yapılan açıklamayan Belediye Meclis üyeleri ile çok sayıda Akbüklü katıldı. Başkan Sandalcı konu hakkında yaptığı açıklamada “Bu konudaki kararımızı almadan önce ben partimin organlarıyla, daha sonra tüm siyasi partileri, sivil toplum örgütlerini, site ve kooperatif başkan ve yöneticilerini davet ederek görüş ve fikirlerini aldım. O zaman hiçbir katılımcı itiraz etmedi aksine olması gereken budur diyerek tam destekte bulundular.”dedi.

Reklam
Reklam

“Su Katılım bedeli nedir, Neden toplanırı Akbük’ün önceki yıllarda yapılan ve kesin kabulü İller bankası AŞ. tarafından gerçekleştirilen su şebekesinin belediyeye maliyetinin, su şebekesi hizmetinden faydalanan yada faydalanabilecek konumda olan taşınmazlardan karşılanmasıdır.” Diyen Sandalcı açıklamasına şöyle devam etti. “Başka belediyeler de buna benzer katılım bedeli almakta, Su Şebekesi katılım bedeli yasa gereği toplanmak zorundadır, su şebekesi katılım bedeli içme suyu hattının geçtiği her taşınmaza, emlak vergisi oranında tahakkuk ettirilmiş olup, Ödemeler Mayıs 2013 den itibaren başlatılmıştır, hali hazırda arsa olarak görünen taşınmazlarda hesaba dâhil edilmiş olup şebekenin geçmediği taşınmazlar bu hesaba dahil edilmemiştir. Toplanan paralar direkt olarak İlbank AŞ ye aktarılacak İhale ve yapım İlbank AŞ tarafından gerçekleşecektir. Belediye olarak yapım ve harcamalarda, ihalede hiçbir dahİlimiz olmayacaktır.” dedi.

“İLBANK AŞ. KANALİZASYONU İHALE ETTİĞİ TAKTİRDE BELEDİYEMİZ KAPANSA DA İMALAT DEVAM EDECEKTİR.”

Reklam
Reklam

Kanalizasyon yapımına aktarılacak olan bu katılım payları Akbük’ün en büyük sorunu olan alt yapıyı yapılandıracak olması ve bu iş için İlbank AŞ.den alınmış olan hibe Akbük Tarihinde bir ilk ve en büyük hibe olacaktır. Belediyemizin kapanacak olması da Akbükün almış olduğu son hibedir, iyi değerlendirmemiz gerekmektedir, Diyen Başkan Sandalcı;” İl bank AŞ Yüzde elli hibeyi, maliyetin diğer yüzde ellisini belediyeniz imkânlarıyla bulmalısınız kaydıyla veririm diyor. Kanalizasyon için belediyemizce bulunması gereken yüzde ellilik kaynak, ancak su şebekesi katılım bedeli toplanmasıyla elde edile bilecektir. Başka olanağı yoktur. Bu kaynağı bulamamamız durumunda yüzde ellilik hibenin akıbeti, kapanacak olmamızdan dolayı belli değildir. İl Bank AŞ. Kanalizasyonu ihale ettiği takdirde belediyemiz kapansa da imalat devam edecektir. Akbükü seven Akbük’e gerçekten önem veren insanların bunu iyi değerlendirmesi gerekmektedir. Ben sizlere yapılmak istenileni anlattım. Ödemeleri yapmanız için herhangi bir ikna içinde değilim. Takdir sağduyulu Akbük sevdalılarınındır. Aksi hareket edenleri kamuoyunun vicdanına takdirine bırakıyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Başkan Sandalcı daha sonra vatandaşların sorularını yanıtladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: