Su Kuyularına Sayaç Takılması Zorunluluğu

Devlet Su İşleri (DSİ) 3. Bölge Müdürlüğü, Eskişehir, Kütahya, Bilecik ve Sakarya'daki su sondaj kuyularına 25 Şubat'a kadar sayaç takılması

Devlet Su İşleri (DSİ) 3. Bölge Müdürlüğü, Eskişehir, Kütahya, Bilecik ve Sakarya'daki su sondaj kuyularına 25 Şubat'a kadar sayaç takılması gerektiğini bildirdi.

DSİ 3. Bölge Müdürü Erol Şenöz, yaptığı yazılı açıklamada, yer altı suları hakkındaki kanunun 8'inci maddesi gereğince su temini amacıyla kuyu, galeri, tünel benzeri kazılar yapılması ve kuyular açılması için DSİ Bölge Müdürlüklerinden yer altı suyu arama ve kullanma izni olmasının zorunlu hale geldiğini belirtti.

Son yıllarda yer altı suyu kullanımına yönelik yoğun talepler ve kullanma belgesinde tahsis edilen miktardan fazla yer altı suyu çekilmesi nedeniyle sürdürülebilir yer altı suyu yönetimi için yer altı suyu rezerv-çekim ilişkisinin modern sulama sistemleriyle desteklenerek kontrol altında tutulması, bundan dolayı kuyulardan çekilen veya çekilecek yer altı suyunun ölçülebilir durumda olması için ölçüm sistemlerinin zorunlu hale geldiğini duyuran Şenöz, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Söz konusu nedeniyle Yer Altı Suları Kanununda değişiklikler yapılmış ve bu değişiklikler 25 Şubat 2011'de yürürlüğe girmiştir. Yeni yasaya göre yer altı suyu temini maksadıyla kuyu, galeri, tünel ve benzeri ölçüm sistemi için su sayacı takılması zorunlu hale gelmiştir. Kanuna eklenen geçici madde 2 ve 3'e istinaden hazırlanan ve 7 Haziran 2011'de Resmi Gazete'de yayımlanan 'DSİ Yer Altı Suları Ölçüm Sistemleri Yönetmeliği'ne göre daha önce yer altı kullanma belgesi almış olanlar, kuyularına su sayacı taktırıp 25 Şubat 2013 tarihine kadar belgelerini DSİ 3. Bölge Müdürlüğü'nden yenilemeleri gerekmektedir. Aksi takdirde bu tarihe kadar ölçüm sistemi taktırmayan veya taahhütname vermeyen kuyu sahiplerinin yer altı suyu kullanma belgeleri iptal edilecektir. Ayrıca kanunda belirtilen hükümler ve cezai işlemler uygulanacaktır."

Muhabir: Hadi Şengül / Sedat Gök

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: