Su Kuyularına Sayaç Takma Zorunluluğu 3 Yıl Ertelendi

AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, su kuyularına sayaç takma zorunluluğunun 3 yıl ertelendiğini bildirdi.

AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, su kuyularına sayaç takma zorunluluğunun 3 yıl ertelendiğini bildirdi.

Boğa, gazetecilere yaptığı açıklamada, su kuyularına sayaç takma zorunluluğunun ertelenmesi için yürüttükleri çalışmanın sonuç verdiğini söyledi.

Su kuyularının ruhsatlandırılması ve su kuyularına ön yüklemeli uzaktan kontrollü su sayacı takılması zorunluluğunun 3 yıl ertelendiğini belirten Boğa, "Sınırlı gelirle geçinerek tarımla uğraşan aileler sayaçların takılması ve kullandıkları suların ücretlendirilmesi ile biraz daha fazla sıkıntı yaşayacaklardı. Bu kararla bu sıkıntıyı biraz daha ötelemiş olduk. En azından o zamana kadar vatandaşlarımızın durumlarını iyileştirme çalışmaları da yapmış oluruz" dedi.

Reklam
Reklam

Yer altı suyu kullanma belgesi sahibi vatandaşların mevzuatı takip edememeleri nedeniyle konu hakkında bilgi sahibi olmadıklarını vurgulayan Boğa, "Bu nedenle vatandaşların değişik vasıtalarla bilgilendirilmesi faydalı olacaktır. Başta Muğla olmak üzere birçok ilimiz tarımla geçinmektedir. Daha önce Yer Altı Suları Kanununda değişiklikler yapılmış ve bu değişiklikler 25 Şubat 2011'de yürürlüğe girmişti. Yeni yasaya göre yer altı suyu temini maksadıyla kuyu, galeri, tünel ve benzeri ölçüm sistemi için su sayacı takılması zorunlu hale gelmişti. Daha önce yer altı kullanma belgesi almış olanlar, kuyularına su sayacı taktırıp 25 Şubat 2013 tarihine kadar belgelerini DSİ Bölge Müdürlüklerinde yenilemeleri gerekiyordu" diye konuştu.

Ali Boğa, düzenlemedeki temel amacın yer altı suyu kullanım miktarını belirlemek olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Temel amaç, yer altı suyu kullanıcısına tahsis edilen miktarı kontrol altına almak, yer altı suyunun etkin, verimli ve tasarruflu kullanılmasını sağlamak, stratejik bir kaynak olan yer altı suyunun sürdürülebilir olarak yönetmektir. Bu amaçlardan vazgeçmiş değiliz. Bu amaçlar oldukça önemlidir. Biz sadece yapılan düzenlemelerden dar gelirli vatandaşlarımızın olumsuz etkilenmesini engellemeye çalışarak daha adil sonuçlar çıkmasına gayret ediyoruz."

Reklam
Reklam

Muhabir: Durmuş Genç

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: