Su Kuyusuna Düşen Boğayı İtfaiye Kurtardı

Sultanbeyli’de kesilmeye götürülürken sahibinin elinden kaçan kurbanlık boğa, su kuyusuna düştü. Yaklaşık iki metrelik çukurdan...

Sultanbeyli’de kesilmeye götürülürken sahibinin elinden kaçan kurbanlık boğa, su kuyusuna düştü. Yaklaşık iki metrelik çukurdan çıkamayan boğayı itfaiye ekibi yarım saatlik bir çalışmayla vinçle kurtardı.

Olay, Sultanbeyli Mimar Sinan Mahallesi Ersin Sokağında meydana geldi. Mehmet Doğaner isimli vatandaş, evinin arka bahçesinde bağlı bulunan yaklaşık 700 kiloluk kurbanını kesmek için akrabalarıyla beraber sabah saatlerinde evden çıktı. Bahçede bağlı bulunan boğanın ipini çözen Doğaner, hayvanı kesmeye götürürken hayvan huysuzlanarak kaçmaya başladı. Boğa, daha evvel su kuyusu olarak açılan ancak kullanılmadığı için üstü tahtalarla kapatılan çukurun üzerinden geçerken tahtalar kırıldı. Tahtaların kırılmasıyla yaklaşık 700 kiloluk boğa iki metre derinliğindeki su kuyusuna düştü. Kuyuda sıkışan hayvanı kurtarmaya çalışan vatandaşlar başarılı olamayınca itfaiyeye haber verildi. Kısa sürede gelen Sultanbeyli itfaiyesi ekipleri, kuyuda sıkışan boğayı kurtarmak için çalışma başlattı. Önce boğanın gövdesine geniş halatlar saran ekipler, daha sonra bu halatları araçlarından bahçeye uzattıkları vince bağladı. Birkaç başarısız denemenin ardından vinç yardımı ile yukarı çekilen boğa, sahiplerinin de yardımıyla bahçeye çıkarıldı. Bahçedeki bir ağaca bağlanan boğada bir yaralanma olmazken, sahipleri tarafından kesileceği öğrenildi.

Reklam
Reklam

Öte yandan kurbanlık boğanın sahibi Mehmet Doğaner hayvanı kesmek için bağını çözdüklerini belirterek “Hayvanın ipi kısaymış ve çürümüş. Biz sağlam zannediyorduk koptu. Bu sefer hayvan kaçtı. Bahçenin içinde dönüp dolaştı, sonra kuyuya düştü. Kuyuyu su kuyusu diye kazmıştık. Sonra taş çıkınca üzerini tahtalarla kapatmıştık” dedi.

Doğaner’in bir komşusu da “Herhalde hayvan kaçmak istedi. Bir de yağmurdan dolayı toprağın etrafı gevşediği için haliyle kaygan oldu ve kuyunun çevresi sağlam olmadığı için muhtemelen öyle düştü. Kurban kazası. Düştüğü yer su kuyusu. Burada fosseptik yok, muhtemelen onun için kazılmış” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz