Su Motorunun Kablolarını Çalan Hırsızlar Köyü Susuz Bıraktı

Edremit ilçesine bağlı Yolören köyüne su pompalayan motorların trafosunu parçalayıp, içindeki malzemeleri çalan hırsızlar, köyün susuz kalmasına neden oldu.

Edremit ilçesine bağlı Yolören köyüne su pompalayan motorların trafosunu parçalayıp, içindeki malzemeleri çalan hırsızlar, köyün susuz kalmasına neden oldu.

Yolören köyüne gelen kişi ya da kişiler, elektrik direğinin üstünde bulunan trafoyu indirdikten sonra parçaladı. Direkten pompa istasyonuna giden kalın kabloları alan hırsızlar daha sonra olay yerinden kaçtı.

Köy muhtarı İsmail Filiz, bir haftadır susuzluk çektiklerini belirterek, durumu Edremit Kaymakamı Osman Tunç'a iletiğini belirtti.

Kaymakam Tunç'un, yeni trafonun Köylere Hizmet Götürme Birliği kanalıyla alacağını söylediğini kaydeden Filiz, bu sürede Kadıköy Belediye Başkanı Hasan Özel'in, itfaiye aracıyla su ihtiyacının karşılanmasına yardımcı olduğunu, Zeytinli Belediye Başkanı Hasan Arslan'ın ise seyyar tanker vererek, sorunun giderilmesine katkıda bulunduğunu ifade etti.

Reklam
Reklam

Edremit Kaymakamı Osman Tunç da sorunun kendilerine aktarılmasının ardından problemin çözülmesi için Köylere Hizmet Götürme Birliği kanalıyla talimat verdiğini söyledi. Tunç, "Köyümüzün problemi kendi imkanlarımız dahilinde en kısa sürede çözülecektir. Ayrıca güvenlik güçlerimizde işin hukuki boyutu hakkında çalışmalarını aralıksız devam ettirmektedirler" dedi.

Muhabir: Emrah Elmas / Fikriye Susam Uyar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz