SÜ Rektörü Gökbel Teknokent'i Ziyaret Etti

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Konya Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bayram Sade'yi ziyaret etti.

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Konya Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bayram Sade'yi ziyaret etti.

Gökbel, burada proje ofislerini inceleyerek çalışmalara ilişkin bilgi aldı.

Konya Teknokent'in, üniversite ile sanayi arasındaki işbirliği açısından önemli olduğunu ifade eden Gökbel, "Konya Teknokent'te incelemeler yapan üniversite rektörlerinin, kendi şehirlerinde ve üniversitelerinde kuracakları teknokentler için bizi model almaları gurur verici" dedi.

Prof. Dr. Bayram Sade ise Teknoloji Transfer Ofisi'ne verilen destekle 5 kişilik proje ekibi kurduklarını ve çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Reklam
Reklam

Teknokent bünyesinde şirket kuranların birçok avantaja sahip olduğunu dile getiren Sade, şunları kaydetti:

"Burada ofisi olan şirketlere vergi ve sigorta muafiyeti sağlanıyor. Beraber çalıştığımız öğretim üyeleri ise özellikle gelirlerinden vergi alınmaması gibi önemli avantajlar elde ediyor. Üniversitemizde bulunan öğretim üyelerinin yarısına ulaşmayı planlıyoruz. Teknoloji Transfer Ofisi ile daha kurumsal hale gelerek üniversite-sanayi işbirliğini daha da ileriye taşımayı düşünüyoruz."

Muhabir: İbrahim Yozoğlu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: