SÜ Rektörü Gökbel: TÜBİTAK'tan En Çok Destek Alan 5. Üniversiteyiz

Selçuk Üniversitesi(SÜ) Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, TÜBİTAK’ın desteklemeye değer gördüğü 12 proje ile Türkiye’nin...

Selçuk Üniversitesi(SÜ) Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, TÜBİTAK’ın desteklemeye değer gördüğü 12 proje ile Türkiye’nin en çok destek alan 5. üniversitesi olduklarını söyledi. Türkiye’deki 168 üniversite bulunduğunu hatırlatan Rektör Gökbel, ilk 5’e İstanbul, Ankara ve İzmir dışında yalnızca Selçuk Üniversitesi’nin girebildiğine dikkat çekti.

SÜ Rektörü Hakkı Gökbel, 2012 yılı değerlendirme toplantısında üniversite olarak gelinen süreci ve gelecek için neler planladıklarını anlattı. Toplantıya Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Tahir Akgemici, Prof. Dr. Mustafa Şahin ve Prof. Dr. Mehmet Musa Özcan katıldı. Toplantıya sunum yaparak başlayan Rektör Gökbel, üniversitenin toplam 73 bin 924 öğrencisi olduğunu ve bu öğrencilerin 22 fakülte, 23 meslek yüksekokulu, 7 yüksekokul ve 6 enstitüde eğitim gördüklerini söyledi.

Reklam
Reklam

"VİZYONUMUZ DÜNYADA İLK 500’E GİRMEK"

SÜ olarak hedefledikleri vizyon hakkında bilgi veren Gökbel, dünyanın ilk 500 üniversitesi arasında yer almayı hedeflediklerini söyledi. Bununla birlikte öğrenci ve çalışanların aidiyet bilincini artırmak istediklerini ifade eden SÜ Rektörü, “Öğrencilerimizin, öğretim elemanlarımızın, idari personelimizin ‘Selçuk Üniversiteliyim’ demekten gurur duymalarını istiyoruz. Ve bunu da her fırsatta dile getirsinler istiyoruz. Selçuk Üniversitesi daha görünür hale gelmesini arzuluyoruz. Diğer mezunların yine aidiyet bilinciyle SÜ olduklarını vurgulamalarını ve irtibatlarını devam ettirmelerini ve öncü olabilen bir üniversite olmak istiyoruz.” dedi.

Rektör Gökbel, üniversitenin misyonu olarak ise gerek bölgede gerekse Türkiye’de toplumsal ve ekonomik kalkınmaya katkı sağlamak istediklerini ifade ederek “Ayrıca ayrıca bulunduğumuz şehir Konya ile daha çok bütünleşmek istiyoruz.” şeklinde konuştu.

"TÜBİTAK DESTEKLİ PROJELERDE 5. SIRADAYIZ"

Üniversitenin bilimsel çalışmaları ve projeleri konusunda Türkiye’deki başarılarına dikkat çeken Gökbel, Tübitak tarafından desteklenmeye değer bulunan projelerden bahsetti. 2012’nin ilk 6 aylık rakamlarına göre SÜ’nin 12 projesinin Tübitak tarafından desteklenmeye değer bulunduğuna işaret ederek bu sayı ile 5. Sırada yer aldıklarına dikkat çekti. Gökbel, “2012 yılının ilk yarısı için TÜBİTAK tarafından desteklenen projelerin sayıları açıklandı. SÜ, 168 üniversite arasında listede 5. sırada yer aldı. Listede önümüzde Ankara, İzmir ve İstanbul’dan üniversiteler var. Bu 3 büyük ilin dışında hiçbir ilden üniversite önümüzde yok.” dedi.

Reklam
Reklam

Selçuk Üniversitesi’nde 800 yabancı öğrencinin eğitim gördüğüne de değinen Rektör Hakkı Gökbel, bu sayıyı artırmak istediklerini anlattı. Türkiye’nin 32 bin yabancı öğrenci sayısını 100 bine yükseltmek gibi bir hedefi olduğunu aktararak buna SÜ olarak katkı sağlamak istediklerini dile getirdi.

"TIP FAKÜLTESİ’NE GELEN HASTA YAKINLARI İÇİN KONUK EVİ YAPILACAK"

SÜ Alaeddin Keykubat Kampusu’nda bulunan Selçuk Tıp Fakültesi’nde tedavi gören hasta sayısında büyük bir artış yaşandığına değinen Rektör Gökbel, burada uzun süre tedavi gören hastaların yakınlarının kalabileceği bir Konuk Evi’ne ihtiyaç olduğunu anlattı. Selçuklu Belediyesi ile bu konuda görüş birliğine vardıklarına değinen Gökbel, “ Bu yıl içerisinde kampusun içerisinde inşaatı Selçuklu Belediyesi’nin üstleneceği bir Konuk Evi inşa ederek bu ihtiyaç karşılanacak” dedi.

"60 BİN KİŞİLİK KAMPUS MOBESELERLE İZLENECEK"

Üniversitenin merkez kampusunda 55 bin öğrenci ve 5 bine yakın personelle birlikte 60 bin kişinin yaşadığına değinen Rektör Gökbel daha sonra şunları söyledi: "Alaeddin Keykubat Kampusu’nda 55 bini olmak üzere 60 bin kişi var. Kampus adeta bir şehir gibi. Bu şehrin düzenini sağlamak ve daha yaşanabilir kampus için çalışmalar yapıyoruz. Kampus içinde daha güvenli ve düzenli ulaşım sağlayabilmek için yaya güzergahları oluşturduk. Güvenliği artırabilmek adına kampusun tamamına mobeseler yerleştireceğiz. Bunun ihale süreci başlamak üzere. Bu çalışmayla kampusun görülmeyen yeri kalmayacak. Son derece önemli çünkü, var olan güvenlik elemanları aracılığıyla günün 24 saati bu büyük şehri, 15 bin dekarlık alanı kontrol etmek neredeyse mümkün değil. Ama mobese kameraları bizim elimizi çok rahatlatacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz