SÜ Rektörü Gökbel'den, Bakan Günay'a Ziyaret

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel ve beraberindeki heyetin, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ı makamında ziyaret ettiği

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel ve beraberindeki heyetin, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ı makamında ziyaret ettiği bildirildi.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, ziyaret sırasında, turizmin gelişmesine yönelik projelerin yanı sıra SÜ'nün bölge turizminin geliştirilmesine yönelik daha aktif rol alması için neler yapılabileceği ele alındı.

Günay, SÜ'nün bölgede kazı çalışmalarına yoğunlaşarak, kültür miraslarını gün yüzüne çıkarma noktasında önemli görev icra edebileceğini belirtti.

Reklam
Reklam

Konya ve çevresinde gerçekleştirilen arkeolojik kazılar sonucunda insanlık tarihine ışık tutacak önemli bulgulara rastlandığını ifade eden Günay, bu anlamda Konya'nın çok zengin bir arkeolojik mirasa sahip olduğunu, SÜ'nün bölgede kazı çalışmalarına yoğunlaşarak, kültür mirasımızı gün yüzüne çıkarma noktasında önemli bir görevler üstlenebileceğini aktardı.

Gökbel ise üniversitenin bölgenin sosyal yaşamına önemli katkılar sağladığını ifade etti.

Konya'nın turizm açısından oldukça zengin alternatiflere sahip olduğunu vurgulayan Gökbel, şunları kaydetti:

"Kentimizde, Çatalhöyük, Kilistra, Sille gibi binlerce yıllık geçmişimize ışık tutan değerlerimiz bulunuyor. Bölge turizminin geliştirilmesi konusunda daha etkin rol almak istiyoruz. Bu amaçla arkeolojik kazı çalışmaları başta olmak üzere yeni proje hazırlıkları içindeyiz. Konya'daki diğer kamu kurumlarının da görüşlerini alarak şehrimize ve ülkemize turizm alanında önemli katkı sağlayacak projeler hayata geçirmek istiyoruz. Bunun için gerekli altyapıya ve akademik birikime sahibiz."

Reklam
Reklam

Muhabir: İbrahim Yozoğlu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: