Su, sağlık ve güzellik için gerekli

KONYA (AA) - Aç karnına içildiğinde organizmayı zararlı toksinlerden arındıran su, bebeği olan kadınlarda süt üretimini artırıyor.

Devlet Su İşleri Vakfının internet sitesi olan "www.dsivakfi.org.tr" adresinde, hayat kaynağı suyun faydaları anlatılıyor. Sağlığın korunması ve canlılığın sürdürülebilmesi için gerekli en önemli maddenin su olduğunun vurgulandığı sitede, vücudun yüzde 55-75'lik kısmını suyun oluşturduğu, suyun metabolizmanın düzenlenmesinde ve vücuttaki tüm reaksiyonlarda görevli olduğu belirtiliyor.

Reklam
Reklam

Gün boyu içilecek 2 litre suyun, enerji oluşumunu artıracağı ve zayıflamaya yardımcı olacağı, besin maddeleri ve oksijeni taşıyarak organ ve dokuları koruyacağının bildirildiği sitede, "Aç karnına içilen su, organizmayı zararlı toksin maddelerden arındırıyor. Bağışıklık sisteminin görevini yapabilmesi için su gerekiyor. Cildin nem ve elastikiyetinin düzenlenmesinde rol oynayan su, kadınların korkulu rüyası haline gelen selülit oluşumunun önlenmesinde ilk sırayı alıyor. Su, emziren kadınlarda, süt üretimini artırıyor" bilgileri yer alıyor.