Su seviyesi düşmeye devam ediyor

EDİRNE (İHA) - Bulgaristan'ın baraj kapaklarını açmasının ardından son bir haftadır taşkınlarla boğuşan Edirne'de nehirlerde su seviyesi düşmeye devam ediyor. Su seviyesinin düşmesi nedeniyle Edirne ile Karaağaç mahallesini ve Yunanistan'a açılan Pazarkule Sınır Kapısı'nı birbirine bağlayan Lozan Caddesi trafiğe açıldı.

İl Özel İdaresi ekiplerinin, Lozan Caddesi'nde suların çekilmesiyle oluşan çukurları iş makineleriyle kapatmasıyla Edirne-Karaağaç arasında ulaşımın büyük araçlarla sağlanıyor. Karaağaç Mahallesi'nde 200 ev hala sular altında bulunuyor. Evlerini su basan bazı vatandaşlar, büyük sıkıntı yaşadıklarını belirterek zaman zaman gözyaşı döktü. Bazı vatandaşlar ise suya girerek eşyalarını kurtarmaya çalıştı. Meriç Nehri'nin taştığı sırada evlerinde bulunan vatandaşlar, "O gece evdeydik, sular aniden yükseldi. Daha öncede taşkınları oluyordu ancak bu kadar çok su gelmemişti. Suların evlere girmesi üzerine üst katlara çıkmak zorunda kaldı. Odun ve kömürlerde su içinde kaldığı için soba yakamadık, soğukta beklemek zorunda. Bir gün sonra askerler tanklarla gelerek bizi kurtardılar, Allah onlarda razı olsun" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Edirne Valiliği İl Kriz Merkezi'nden alınan bilgiye göre nehirlerde son yapılan ölçümlere göre Meriç Nehri'nin debisi bin 56 metre küp/saniyeye, Arda Nehri 272 metre küp/saniyeye ve Tunca Nehri 135 metre küp/saniyeye düştü. Nehirlerdeki su seviyesinin daha da düşmesi bekleniyor.