Su sorunu çözüme kavuşuyor

Manavgat’ta zaman zaman yaşanan su sorunun ortadan kaldırılması amacıyla çalışmaların aralıksız devam ettiği bildirildi.

Antalya’nın Manavgat ilçesi Belediye Başkanı Şükrü Sözen yaptığı yazılı açıklamada, son günlerde baza mahallelerde özellikle binaların 3’ncü ve 4’ncü katlarında yaşanan su sorunun çözümü için projeler hazırlandığını kaydetti.

Manavgat’ta içme suyu altyapısının 1984 yılında inşa edildiğini belirten Başkan Sözen açıklamasında; “Manavgat’ta geçmişte yapılan içme suyu alt yapısı yatırımları, 30 yıla yakın zamandır yenilenmemiş olup, sürekli artan nüfusa mevcut durumuyla hizmet vermektedir.

Reklam
Reklam

1984 yılında İller Bankası projesi olarak Manavgat İçme Suyu Projesi, 20-25 yıllık nüfus projeksiyonuna göre projelendirilip inşa edilmiştir. Günümüz Manavgat’ında nüfus sürekli artmış, o yıllardan sonra sisteme sürekli yeni kullanıcılar eklenmiş ve şebeke sürekli genişletilmiştir” ifadelerini kullandı. Geçen süre zarfından kaynaktan elde edilen su ile kullanıcı sayısının artış oranının farklı olduğunu belirten Başkan Sözen; “Buna bağlı olarak bir su kenti olarak bilinen Manavgat’ımızda günümüzde su yetersizliği meydana gelmektedir. Manavgat’ta özellikle 3. ve 4. katlarda suyun çok kullanıldığı saatlerde sıkıntı yaşanmaktadır” dedi.

Bu sorunu ortadan kaldırmak amacıyla göreve geldiklerinden bu yana su sorununu çok uzun süre Manavgat gündeminden çıkarmak amacıyla proje hazırladıklarını belirten Başkan Sözen açıklamasını şöyle sürdürdü: “Avrupa Birliği desteğiyle önümüzdeki 50 yıl boyunca su sorununu çözümleyecek projemiz başlatılmış ve hala da devam etmektedir. Avrupa Birliği Kaynaklı İçme Suyu İnşaatı ile ilgili çalışmaların süratle devam ettiği ve önümüzdeki aylar içinde kısmen de olsa su sorununun aşama aşama çözümleneceği kamuoyunun da bildiği bir gerçektir.

Reklam
Reklam

Avrupa Birliği İçme Suyu İnşaatı Projesi çalışmaları kapsamında kentimizde 5 adet yeni sondaj kuyusu açılmış mevcut ihtiyaç kadar suyumuz, bu kuyulardan temin edilecektir. Ayrıca Ulukapı Sülek Mevkii Tepesi’ne şu an kullanılan su deposunun 2 katı büyüklüğünde (10 bin metreküplük) bir depo da proje kapsamında yapılmaktadır. 20 milyon Avro’luk büyük projemiz kapsamında taşıyıcı ve ishale hatları yeniden oluşturulmakta, tüm kentin şebeke revizyonu yapılmaktadır. Sistem 2014 yılının Mayıs ayında tam kapasiteyle faaliyete geçecek, artan nüfusa hizmet edecek duruma getirilecektir.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: