Su Sporlarına Standrat Geliyor

Manavgat Kaymakamlığı, “Güvenli Yaşam Alanı Manavgat” kapsamında Beşkonak Köprülü Kanyonda bulunan rafting işletmeleri ve Manavgat...

Manavgat Kaymakamlığı, “Güvenli Yaşam Alanı Manavgat” kapsamında Beşkonak Köprülü Kanyonda bulunan rafting işletmeleri ve Manavgat sahillerinde su sporu işletmeciliği yapan şirketlere İş Sağlığı ve Güvenliği, Çevre Yönetim Sistemi belgelerini almaları için yazı gönderdi.

Manavgat Kaymakamlığı ilçede su sporları ve rafting işletmeciliği yapan firmalardan OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi belgelerini almaları için yazı gönderdi. Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Bu belgeleri Türkiye'de isteyen tek kaymakamlık olduklarını söyledi. Bulgurlu, "Su sporları işletmeciliği yapan firmalardan OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği, belgesi, Raftingcilerde ise OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği ve ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi belgelerini almalarını istedik" dedi.

Reklam
Reklam

Turizmin yoğun sezonunda Beşkonak bölgesine günde 6-7 bin turistin rafting yaptığını kaydeden Bulgurlu, "Manavgat Kaymakamlığı olarak ‘Güvenli Yaşam Alanı Manavgat’ markası için yoğun olarak standardizasyon çalışmaları yürütülmektedir. Çalışma içinde Konaklamalı turizm tesislerinin yanısıra günibirlik hizmet veren rafting hizmeti işletmelerinde uluslar arası standartlara uyum gösteren bir çalışma sistemi ve altyapısına ulaşması gerekmektedir. Bu nedenle Manavgat İlçesinde hizmet veren rafting sporuna ilişkin hizmet veren işletmelerin İş Sağlığı ve Güvenliği (OHSAS 18001) ve Kaymakamlık tarafından hazırlanan Turizme Yönelik İşletmeler İçin Hizmet Kalite Standartlarına uyum sağlamaları, OHSAS 18001 belgesine sahip olmaları ve rutin olarak Kaymakamlık tarafından görevlendirilen denetçiler vasıtası ile yapılan denetimlerde asgari standartlara uyum sağlamaları gerekmektedir” diye konuştu.

Bulgurlu; Rafting işletmelerinin İş Sağlığı ve Güvenliği (OHSAS 18001) belgesinin yanı sıra Çevre Yönetim Sistemi (ISO 14001) belgesi almalarının da zorunlu hale getirildiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Manavgat içerisinde yer alan Su Sporları İşletmecilerinin yapılan işin gerektirdiği sağlık ve güvenlik şartlarını taşıması oldukça önemlidir diyen Bulgurlu, “Su Sporları faaliyetleri ile doğrudan ilgilenen işletmeler bu nedenle uluslar arası standart olan OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği şartlarına uymalı ve bunu bağımsız belgelendirme kuruluşları vasıtası ile belgelendirmelidirler. Yapılacak çalışma ve belgelendirmeler Su Sporlarının daha güvenli çerçevede hizmet vermesini ve Manavgatımızın markasının ve güvenilirliğinin uluslar arası platformda artmasını sağlayacaktır.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: